havadurum

İBB teftişine Erkek ve Gökhan'dan tepki

432
İçişleri Bakanlığı tarafından İBB`de terör örgütü mensuplarının çalıştırıldığı iddialarının ardından dün itibari ile `terör teftişi` başlatıldı. Ülke gündeminde geniş yer alan teftişle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, ihbarlar gelmeye başladığını belirterek teftişe dair; "Başımıza gelebilecek felaketi engellemek için yapıyoruz" dedi. İBB`ye yönelik teftişe muhalefetten sert tepkiler geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer CHP`li belediye başkanlarının da destek verdiği basın toplantısında İçişlerine yönelik; "Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı`ndan alınır. Dolayısıyla İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir. Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. `Terörist var` deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı`nı göreve davet ediyorum" dedi. 
 
"Bugün tüm Türkiye`nin evladısın"
İBB`ye başlatılan teftişe Çanakkale`den de tepkiler geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan İBB Başkanı İmamoğlu ile fotoğrafını paylaştı. Gökhan, İmamoğlu`na verdiği destek mesajında, "Sevgili Ekrem Kardeşim sen ne yalnızsın ne de yalnızca İstanbulluların Başkanısın. Duruşun, saygınlığın, kocaman yüreğinle bugün tüm Türkiye`nin evladısın..." ifadelerini kullandı. 
 
"Mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz?"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Erkek`te sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Erkek; "FETÖ ile ortak operasyonlar yaptığınız zaman en sık kullandığınız yöntem gizli tanıklardı. Şimdi de mahkeme kararı olmadan birilerini terörist mi ilan ediyorsunuz? İltisak arıyorsanız aynaya bakacaksınız. FETÖ, uyuşturucu baronları, kumarhane kralları bir şey çağrıştırıyor mu size?" paylaşımında bulundu.
(Eren Aşnaz)
 
Paylaş