havadurum

Huzurlu, üreten, kenetlenmiş bir oda ve kent!

772

 Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 8 Ekim’de yeni başkan ve yönetimini seçecek. Son dönemde yaşanan tartışma ve kısır çekişmelerin hem oda üyelerine, odanın komite işleyişlerine hem de odayla dolaylı veya doğrudan ilişkisi olan kent dinamiklerini olumsuz yönde etkiledi. ÇTSO’nun bugün bu kadar tartışılıyor ve konuşuluyor olmasının en büyük nedenlerinden biri de son dönemde yaşanan gergin atmosfer! Bunun herhangi bir faydasını görmeyen iş dünyası, hem huzurlu bir yönetim ve çalışma performansı, hem de kentle iletişimini kurabilen, kent esnafı için projeler üretip, çalışmalarını oda üyelerine kanalize edebilen bir dinamizmle yola devam etmek istiyor. Kentteki kutuplaşma ve çatışmanın giderek artığı bu ortamı, oda yönetiminde oluşturulacak bir konsensüs ile dağıtıp, kendi içinde ve oda-kent ilişkilerinde barışık, ortak iş üretme ve birlikte çalışma anlayışı üzerinden örülecek bir hattın zorunluluğu olduğunu ifade ediyor. Birçok etkili kurum ve kuruluş, ‘taraf’ olmadığını söylerken, nasıl bir oda yönetimi tercih ettiğini de basın yayın kanalları ya da çeşitli toplantılarda dile getiriyor. 

 
Kent-TSO birlikteliği şart!
Oda yönetiminin kent siyasi, sosyal ve ekonomik tartışmaların bir tarafı değil, tam aksine sorunların odağında, hatta amiral gemisi olduğunun bilinci ile hareket etmesi gerektiği kent içinden yüksek sesle dile getirilirken, kent dinamikleri ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın yakın ilişkisinin önemine sıkça vurgu yapılıyor. ÇTSO’nun, başta Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ olmak üzere, kamu kurum ve kurumlarından, demokratik kitle örgütlerine kadar her alanda her kurum ile ilişkisini üst düzeye taşıyacak bir yönetimin vereceği ‘huzur ve barış’ mesajı, 8 Ekim’de oy kullanacak ticaret ve sanayi insanlarının tercihlerinde belirleyici olacak.  

 
Okyay, “Taraf değilim”
Mevcut TSO Yönetiminde Meclis Başkanı olarak başarılı bir görev süreci yürüten Kale Grubu Teknik Grup Başkanı Osman Okyay da “taraf” olmadığını açıklayan isimlerden biri. Adaylığını açıklayan tüm işadamlarının saygın ve başarılı olduğunu dile getiren Okyay, “Taraf olmam söz konusu olamaz” dedi. “Bu yarış sonunda daha üretken, daha proje odaklı bir meclis ve yönetim kurulu oluşması hepimizin ortak dileği” diyen Okyay, “Adaylıklarını açıklayan ve ismi konuşulan arkadaşlarımız var. Hepsi de birbirinden değerli isimler. Kim seçilirse seçilsin, Çanakkale için iyi şeyler yapacağına inanıyorum” dedi.
 
(Seçkin Sağlam)
 
Paylaş