Hrant Dink’in arkadaşları Saat Kulesi’nde olacak...

Hrant Dink ölümünün altıncı yılında Çanakkale’de anılacak. Kendilerini ‘Hrant Dink’in Arkadaşları’ olarak adlandıran grup, bugün saat 15’de Saat Kulesi Meydanı’nda bir araya gelecek.

721
Kendilerini ‘Hrant Dink’in Arkadaşları’ olarak adlandıran grup, bugün saat 15’de Saat Kulesi Meydanı’nda bir araya gelerek onu bir kez daha anacaklar. Karanlık bir cinayete kurban giden ve dava süreci hala tamamlanamayan Hrant Dink için bir araya gelecek arkadaşları, Saat Kulesi’ndeki anmadan sonra da Yalı Hanı’nda buluşacaklar. Burada Gazeteci Yazar Ragıp Duran’ın katılımıyla yapılacak söyleşide, Hrant Dink’in ölümünün ardından yazılan makaleler ve şiirler seslendirilecek.
 
Gökhan’dan anma mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Agos Gazetesi yazarı Hrant Dink`in ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı. Başkan Gökhan anma mesajında; “19 Ocak 2007 günü, ülkemiz tarihine demokrasinin, insan haklarının, barışın bir kez daha ağır bir tokatla yere serildiği, vicdanların adalet isteğiyle haykırdığı karanlık bir gün olarak geçmiştir. Bir arada barış ve huzur içinde yaşayan, daha hoşgörülü, daha demokratik bir Türkiye için mücadele veren Agos Gazetesi yazarı Hrant Dink`in vurularak öldürülmesinin üzerinden 6 koca yıl geçti. Ülkemizde adalet ve demokrasinin, aydınlık geleceğimiz adına gecikmeden, adilce gerçekleşmesi ve hiçbir şeyin karanlıkta kalmaması dileğimle, Hrant Dink`i aramızdan ayrılışının 6. yılında saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş