Hoşgör; “AKP, ‘Deniz Feneri’nin dibini temizlesin”

CHP Çevre ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yrd. Murat Hoşgör, altın şirketlerinin AKP`den aldığı cesaretle çevre talanına devam ettiğini söyledi.

990
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen deniz temizliği etkinliğinde çevre ile ilgili CHP’yi eleştiren AKP’lilere sert yanıt veren CHP Çevre ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yrd. Murat Hoşgör; “Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün düzenlediği ``En Temiz Belediyeler`` yarışmasında CHP`li Kepez ve Gelibolu Belediyeleri ilk iki sırayı almışken, CHP`nin çevre duyarlılığına dil uzatmak, Altıncıların önünde el pençe divan susan AKP`nin haddine değildir” dedi.
 
Hoşgör sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale’mizin geleceğinin şekillenmesi noktasında en önemli gündem maddelerinden birisi olan Kazdağları’nda yapılması planlanan ve hatta AKP iktidarının destekleriyle ete kemiğe bürünen altın işletmeciliği konusu her geçen gün Çanakkale halkı için daha tehlikeli hal alıyor. Madencilik faaliyetlerinin en basit ve en somut sonucu olarak şunu söyleyebiliriz; Çanakkale`nin içme suyunu sağladığı Atıkhisar Barajı, yabancı altın şirketlerinin menfaatleri uğruna çeşitli atıklarla kirlenecek ve Çanakkale halkı çeşme suyu içemez hale gelecek. Yabancı sermayeli altın şirketleri, halkın hiçbir şekilde onaylamadığı ve yaptırmadığı ÇED toplantılarına rağmen, AKP`den aldığı cesaretle çevre talanına devam ediyor. CHP milletvekili Kazdağları`nın savunuculuğunu yaparken, AKP milletvekilinin siyanürün zararlı olmadığına dair mecliste yaptığı konuşma dün gibi akıllardadır.
 
AKP Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında kordonboyunda ``denizi temizliyor`` çıkardığı 3-5 lastikle çevrecilik taslıyor. Peki aynı AKP Kazdağları’ndaki ayıbını nasıl temizleyecek? Buradan yer gösterelim AKP, kordonboyunu değil, ‘Deniz Feneri’nin dibini temizlesin. Orada daha çok pislik olduğunu iyi biliyorlar.”
Paylaş