havadurum

"Hiçbir ağacına zarar vermeden, bu şehri dünya şehri haline getiririz"

439
Çanakkale Müteahhitler Birliği kuruluşunun 14`üncü yıldönümünü düzenlenen etkinlikle kutladı. Fedora Restoran`da düzenlenen etkinliğe, Çanakkale Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen ve müteahhitler katılım gösterdi. Müteahhitler Birliği Başkanı Salih Yıldız 14`üncü kuruluş yıldönümü vesilesi ile yaptığı konuşmada günün birlik olma günü olduğunu belirterek, şehri inşa eden bir iş kolunu temsil ettiklerini ve insanların yuva kurmasına vesile olduklarını ifade etti. Yeni bir ulusun kurulmasında vesile olan bu toprakların değeri ile hareket etmek zorunda olduklarını belirten Yıldız; "Hiçbir toprağına, ağacına zarar vermeden, biz bu şehri dünya şehri haline getiririz" dedi. Yıldız`ın konuşmasının ardından yeni üyelere rozetleri takıldı. 
"Gün birlik olma günü"
Müteahhitler Birliği Başkanı Yıldız konuşmasında; "Gün birlik olma günü. Kendi aramızda örgütlük, bu şehirde üretim yapan, şehri inşa eden bir yapının içindeyiz. Biz öyle bir yapıyı, iş kolunu temsil ediyoruz ki insanların yuva kurmasına vesile oluyoruz. Hemen hemen hepimiz, Çanakkale`de lokomotif güç olan Müteahhitler Birliğini sırtlamış, alıp götürüyoruz. Belki ekonomik olarak hepimiz daralıyoruz ama hangi şehirde yaşadığımızı biliyoruz. Yeni bir ulusun kurulmasında vesile olan bu topraklarda bunun değeri ile hareket etmek zorundayız. Hiçbir toprağına, ağacına zarar vermeden, biz bu şehri dünya şehri haline getiririz" dedi. 
"Örgütlü bir şekilde hareket ettiğimiz de bu şehre anlam katabiliriz"
"Bu şehir bizimdir" ifadelerini kullanan Yıldız konuşmasının devamında; "Bu şehir Türkiye`nin manevi başkentidir. Biz inşaatçılar emektarız. Risklerimiz çok büyük. Biz bunları nasıl geçeriz diye düşündüğümüzde, örgütlü bir şekilde hareket ettiğimiz de bu şehre anlam katabiliriz diye düşünüyorum. Sıkıntılarımız olduğunda da yerel yönetim ve merkezi yönetimin temsilcileri ellerinden geleni yapıyorlar. Biz Müteahhitler Birliği`ni 14 yıl önce kurmuştuk. Bizim bugün yıldönümümüz gibidir" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş