Heyelanda karayollarının da payı var

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Güzelyalı`da yaşanan toprak kayması ile ilgili binaların tahliyesi konusunda bölge halkına tebligat gönderildiğini belirtti. Başkan Gökhan; “Heyelanda Karayolları`nın da payı var, Karayolları`nın hatasından dolayı bu noktaya gelindi” dedi

639
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 4 yıllık görev süresi boyunca belediyecilik anlamında yapılan çalışmaları paylaşmak amacıyla Akol Hotel`de düzenlediği basın toplantısında Güzelyalı`daki heyelan konusuna da değinerek, bölgede riskin devam ettiğini ve binaların tahliyesi konusunda halka tebligat gönderildiğini ifade etti.
Bgede yaşanan toprak kayması ile ilgili açıklama yapan Gökhan, Çanakkale-İzmir karayolunun üst bölgelerinden itibaren heyelanın başladığını belirterek: “ Orası kayan bir bölge. Kaymanın yaşandığı bölgenin altı kil. Şiddetli yağışlarda yüksek kesimlerden gelen sel suları kaymalara neden oluyor. Zamanla yeni kaymalar oluştu. Şu aşamada yol kapatıldı, evlere tahliye yapılması konusunda tebligat gönderildi. Risk var. Oradaki binalar ruhsatsızdı. Aflarla birlikte ruhsat sahibi oldular. Jandarma kayma konusunda kazıklı sistemle soruna çözüm buldu. Ama aynı sistem her yerde uygulanamaz. Heyelanda Karayolları`nın da payı var, Karayolları`nın hatasından dolayı bu noktaya gelindi” dedi.
Karayollarının menfezden akıttığı suyun heyelanı hızlandırdığını belirten Gökhan Karayolları`nın aynı işlemi Dardanos`ta da yaptığını ifade ederek: “ Vermişler menfezin ağzını, dereler gibi su aktı, sular Dardanos`un içine girdi. Maalesef Türkiye`de koordinasyonsuzluk ile işbirliğinin olmaması bu sonuçları doğuruyor” diye konuştu. Bölgedeki sorunun çözümlenmesi için ÇOMÜ ile işbirliğine gittiklerini kaydeden Gökhan heyelan bölgesinde 1 yıl süren bir çalışma yapılacağını söyledi. Gökhan: “ ÇOMÜ Jeoloji ve Jeofizik ögretim üyeleriyle çalışma içine girdik. Onlar bir rapor hazırladılar ve bölgede risk olduğunu söylediler. Zeminin kayma noktaları ile risklerinin tespit edilmesi lazım. Yarın yine aynı risk söz konusu” diye konuştu.
Paylaş