Heyelan çatlakları artıyor, kimin umurunda?

Çanakkale Viyadüğü ile ilgili uyarıları dikkate alınmayan ve giderek heyelan hareketliliği artan toprak kayması ile ÇOMÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğan Perinçek en sonunda isyan etti. “Yetkililer gelip bana hiçbir zaman fikir sormadı. Bugünden sonra gelseler bile ben artık kendilerini dinlemeyeceğim” diyen Perinçek, son birkaç gündür yeni kaymaların meydana geldiğini ifade ederek “Çünkü yol içinden çıkılmaz duruma getirildi” dedi.

1066
 
 
Çanakkale`yi İzmir`e ve İzmir yolu üzerindeki ilçelerine bağlayan Çanakkale Viyadüğü zeminindeki hareketlilik devam ediyor. Son yağışlarla birlikte viyadükün üzerindeki tepede meydana gelen kaymaların giderek artması üzerine ironik ifadelerle tepki gösteren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Üç gün önce Erenköy viyadüğü yanı başında yine heyelan. Milyonlarca lira harcanarak yapılan dahiyane mühendislik projesi yeni bir başarıya! şahit oldu. Üç gün bekledim acaba `yetkililer bir şey yapar mı?` diye, yaptıkları tek mühendislik becerisi Erenköy yolunu toprak yığarak kapatmaları oldu. Bu başarılı karar ve müdahalelerinden dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.
 
 
“Yetkililer de bilmiyor”
“Biliyorsunuz bu konuyu defalarca dile getirdim, dilimde tüy bitti” diyen Prof. Dr. Perinçek, “Fakat yetkililer gelip bana hiçbir zaman fikir sormadı. Bugünden sonra gelseler bile ben artık kendilerini dinlemeyeceğim. Neden dinlemeyeceğim? Çünkü yol içinden çıkılmaz duruma getirildi. Söz konusu mühendislik harikasını nasıl temizlerlerse temizlesinler, ben eminim şu anda yeni oluşan heyelanın nedenini, ne zaman duracağını, kayma düzleminin hangi derinlikte olduğunu yetkililer bilmiyorlar. Alana koydukları onlarca inklinometre cihazını hiç kontrol etmediler, ölçü almadılar. İnklinometre sondajlarını göstermelik olarak yaptılar, ne işe yaradıklarını da tam olarak bilmiyorlar. Bilseler daha önce yaptıkları ve heyelanlarla vadi aşağıya yuvarlanan sondaj yerlerine tekrara inklinometre yerleştirmezlerdi” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş