havadurum

Herşey engelsiz bir gelecek için

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal ve Engelsiz Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alper Doğmaz, derneğin faaliyetlerini anlatmak ve ilin ilk ve tek engelli yayın organını tanıtmak amacıyla AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erdal Akarsu’yu ziyaret etti.

596
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ile kentteki engelliler hakkında görüş alışverişinde bulunan Batdal, 10 yılda engellilerin yasal olarak çok kazanımları olduğunu, birçok kazanımın maalesef uygulanamadığını, en son fiziksel erişebilirlik süresinin 1+2 yıl şeklinde uzatılması ile geçen sürenin yine yetmeyeceğini çünkü kimsenin bu konuyu yeterince önemsemediğini, hükümetin engelliler için ciddi ödenekler ayırarak evde bakımı, rehabilitasyon hizmetlerini, engelli maaşlarını, yaşanılabilir standartlara getirdiğini, belediyenin engellilere yönelik hizmetlerinin olduğunu ancak yapılanların yetersiz kaldığını söyledi. Batdal, engellilerin ve vatandaşın hükümetin yaptıklarını yeterince bilmediğini de sözlerine ekledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, parti olarak bundan sonra kentteki engelli örgütleriyle istişare içerisinde çalışacaklarını vurguladı.
 
 
Akarsu’ya ziyaret
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal ve Engelsiz Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alper Doğmaz, ÇTSO Başkan Vekili Erdal Akarsu’yu da ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akarsu; “Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde yapılan yeni hizmet binasında bulunan salonlar, engellilerin faaliyetlerinde ücretsiz kullanıma hazırdır. KOSGEB girişimcilik kurslarında engelliler elemeye tutulmadan kursa alınıyor ve verilen kredilerden faydalandırılıyor” dedi.
Paylaş