Her yer kan gölüne döndü

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Çanakkale`de de kutlanan Kurban Bayramı`nda kurban kesim alanı kan gölüne döndü...

840
 
 
Çanakkale`de vatandaşlar, bayramın birinci günü kurban kesim alanına akın etti. Bayramın son gününe kadar kurbanlık satışının yapıldığı kurban kesim alanı adeta kan gölüne döndü. Vatandaşlar kurbanlıklarını kesim yerine getirmek için yoğun çaba sarf ederken, kurbanlıkların kesim alanına gelmemek için direnmesi ise dikkat çekti. Her Kurban Bayramı’nda görmeye alıştığımız manzaralar, bu yıl bayramın ilk gününde de tekrarlanmış oldu. Bazı vatandaşların ise günler öncesinden yetkililerin uyarılarını dikkate almayarak kurbanlıklarını açık alanlarda kesmesi de dikkat çekti.
 
 
Protokol bayramlaştı
Kurban Bayramı`nın birinci günü Çanakkale Valiliği düzenlediği bayramlaşma töreni Namazgah Tabyası`nda düzenlendi. Vali Ahmet Çınar`ın yanı sıra vali yardımcıları, bürokratlar, siyasiler ve çok sayıda daire müdürünün katıldığı programda protokol üyeleri bayramlaştı. Namazgah Tabyası`nda kılınan bayram namazıyla başlayan programa Vali Ahmet Çınar, Gelibolu 2`nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Vali Ahmet Çınar; "Burada kendilerini kurban eden şehit ve gazilerimizin namaz kıldıkları, bizlere bugünlere kadar namazgah olarak yadigar bıraktıkları mekanda bayramlaşma merasimini gerçekleştirdik. Bütün resmi protokol ve halkımız burada bayram namazı kılıp, bayramlaştırdık. Çok anlamlı oldu. Şu anda dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin durumları ortada. Hep birbirimizi yer, kötülük yapar, düşmanlık yapar durumdayız. Bayramların birleşme günü olduğu, insanlığımızı, insaniyetimizi hatırlama günü olduğu bir gün. Sanıyorum Müslümanların birliğe ve bütünlüğe çok ihtiyaç duydukları bir dönemde yaşıyoruz. Bu bakımda da büyük savaş görmüş zulme karşı birlik olup, tek bir yürek olup birleşmeyi bilmiş bir milletin zaferler kazandığı bu meydanda bu birliğe en büyük mesajın verilebileceği düşünüyorum. Allah belaları başımızdan def etsin. Birliğimizi bütünlüğümüzü korusun inşallah" dedi.
 
 
 
 
 
 
CHP`de bayramlaşma
Çanakkale`de siyasi partililerin düzenledikleri bayramlaşma programında partililer bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi`nin bayramlaşma programı bayramın birinci günü Soysal Tesislerde düzenlendi. Bayramlaşma programına CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Muharrem Erkek, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Mecliste savaş tezkeresinin onaylanması nedeniyle huzurlu bir bayram geçirmediklerini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; "İçimiz bu bayram kan ağlıyor. Tezkere sonrası bir bayram yaşıyoruz. Mecliste bir savaş tezkeresinin onaylanmasının ardından bir bayram yaşıyoruz. Her anlamda huzurlu değiliz. Barış ve özgürlük yok. Alışık olmadığımız bir Türkiye`ye doğru gidiyoruz" dedi. Barış ve kardeşliğin önemine değinen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise; "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa ucu açık bir tezkere söz konusu. Bu yüzden endişeliyiz ve bu endişe içerisinde bir bayram yaşıyoruz" diye konuştu. Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş ile CHP İl Başkanı Hamza Karagöz de, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya dileği ile tüm vatandaşların Kurban Bayramı`nı kutladı.
 
 
 
 
Kepez`de bayramlaşma
Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, belediye personeli ile bayramlaştı. Kurban Bayramı münasebeti ile Kepez Belediyesi hizmet binası giriş katında gerçekleşen bayramlaşmada konuşan Başkan Mutan; "Emeğinize yüreğinize sağlık diyorum. Bu Beldede bir şeyler oluyorsa hepinizin tuzu var, biberi var, teri var, emeği var, sağ olun. Biliyorsunuz Bayram kardeşliğin ve barışın sağlandığı küslüğün bittiği gün. Bu bayramda herkes aralarında oluşan küslüğü ve kırgınlığı bitirecek. hepinizin Kurban bayramını kutluyorum" dedi.
Paylaş