Hem uyanık hem de mütecavizler...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek binasındaki ruhsatsız kantin hastane yönetimi tarafından çalıştırılmaya devam ediyor. Ancak Üniversite personeline hizmet verdiği ifade edilen kantinin halkada yiyecek ve içecek sattığı belirlendi. Yavuz hırsız misali tepkiler gösteren ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutanı suçlayan açıklama ve haberler ise kamuoyunda hayretle karşılandı.

1021
 
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde korsan olarak açılan kantin faaliyetini sürdürüyor. ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in yakını tarafından işletilen kantin ruhsatsız olduğu için bir süre önce mühürlenmişti. Tekrar faaliyete geçen kantinin sadece üniversite personeli, doktorlar, öğrenciler ile çalışanlara hizmet verdiği bildirilirken yapılan incelemede halkında kantinden alış veriş yaptığı tespit edildi. Daha sonra söz konusu hastanenin kantinine giden Kepez Belediyesi zabıtaları özel güvenlik görevlileri tarafından engellenirken, bu engelleme sonrası Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan hastaneye gitti. Hastanenin başhekim ve yardımcıları ile bir süre görüşen Başkan Mutan, daha sonra hastaneden ayrıldı.
 
Yaşanan olayın ardından ÇOMÜ Tıp Fakültesi’ne yakınlığı ile bilinen bir sitede ‘Mutan, Tıp Fakültesi Hastanesi’ni Bastı! Doktorların Üzerine Yürüdü’ başlıklı haberin asılsız olduğunu belirten Başkan Mutan; “Haberde yer alan konuların hepsi külliyen yalandır. Bize görev yaptırmama noktasında güvenlik görevlilerinin bir girişimi oldu. 10-15 arasında bir güvenlik görevlisi vardı. Bize görev yaptırmamaya çalıştılar. İş ve işlemlerimizi engellediler. Orası bir sosyal tesis mi yoksa dışa dönük bir satış noktası mı?” dedi.
 
Ruhsatsız olan ve belediyeye kaydı bulunmayan kantin ile ilgili sürenin dolmasının ardından Kepez Belediyesi tebligat yaparak yöneticilere uyarıda bulundu. Ancak kaçak olan kantin faaliyetlerini halen sürdürüyor.
Paylaş