Hekimlerden eylem

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde görevli olan Dr. Melike Erdem`in intiharı nedeniyle bugün sağlık hizmeti verilmeyecek.

399
Bir baskı aracına dönüştüğü ileri sürülen Alo 184 hattının kapatılmasını isteyen hekimler, Dr. Melike Erdem`in intiharının ardından bugün saat 8.00 ile 10.00 arasında sağlık hizmeti vermeyeceklerini kamuoyuna açıkladı. Çanakkale Devlet Hastanesi önünde konu ile ilgili basın açıklaması yapacaklarını belirten Çanakkale Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı Dr. Nihat Gülhan, hekimler ve sağlık çalışanlarının “Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı”nın kapatılması için 4 Aralık Salı günü bütün sağlık kurumlarında olduğu gibi Çanakkale Devlet Hastanesi’nde de protesto eylemleri yapacaklarını söyledi.
 
4 Aralık 2012 Salı günü 08-10 saatleri arasında acil servisler dışında sağlık hizmetinin sunulmayacağını kaydeden Gülhan; “Yarın (bugün) saat 08:00-10:00 saatleri arasında, tüm sağlık kuruluşlarında ve birimlerinde, 30 Kasım 2012 Cuma günü Alo 184 (SABİM) hattına yapılan şikayet sonrası intihar eden Dr. Melike Erdem için, Acil Hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecektir. Tüm halkımızı eylemimize destek olmaya ve Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde yapılacak basın açıklamasına davet ediyoruz. Bu konu ile ilgili devlet hastanesi poliklinikleri önünde basın açıklaması yapacağız” dedi.
Paylaş