havadurum

Hekimlerden Çanakkalelilere teşekkür

Çanakkale Tabip Odası, yaklaşık iki hafta önce Soma için başlattığı yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür etti.

724
“Çanakkale Dayanışması” adı altında Tabip Odası başta olmak üzere, çeşitli meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği kampanya ile ilgili Çanakkale halkına teşekkür eden Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Hülya Görgün; “Çanakkale Tabip Odası Soma’da yaralanan çocuklar adına hekimlere ve halkımıza teşekkür eder” dedi.
 
“Toplanan hediyeler çocuklara ulaştırıldı”
`Çanakkale Dayanışması` adı altında Soma`ya götürülen ve Çanakkale halkının gönlünden kopan hediyeleri birinci elden çocuklara ulaştırıldığını belirten Görgün; “Çanakkale Tabip Odası Soma’da yaşanan facianın arkasından, babalarını ve yakınlarını kaybeden çocuklara destek olmanın ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bilerek; iki hafta önce Soma`li çocuklar için başlattığı, birçok kişi, kurum, meslek odası, sendika, yapı, platform, firma ve Çanakkale Belediyesi tarafından desteklenen kampanyada toplanan kitap, oyuncak, kırtasiye, uçurtma, top ve bisikletler “Çanakkale Dayanışması” adı altında Soma`ya götürülmüş ve Çanakkale halkının gönlünden kopan hediyeler birinci elden çocuklara ulaştırılmıştır. Her ne kadar yaraların büyüklüğü ve bu şekilde hediyelerle sarılmasının mümkün olmadığı gerçeğinin farkındaysak da zor günlerde birlikte olabilmenin de önemini çok iyi biliyoruz. Özellikle orada yaşayan çocuklara yalnız olmadıklarını ve onların acılarını paylaştığımızı hissettirmek amacıyla yürütülen bu kampanyanın değerini, bu hafta Soma’yı ziyaret eden ekibimiz yerinde anlamıştır. Çocukları ailelerini emekçileri mutlu eden kampanyamız yüzlerde küçük de olsa tatlı bir gülümse yarattı ise ne mutlu bu kampanyaya katılanlara. Anladık ki Soma yalnız bırakılmamalı, "Çanakkale Dayanışması" daha da büyümeli, yalnız kampanyalarla değil, büyüklü, küçüklü gruplarla defalarca gidilmeli. Mezarlık ziyareti, çocukların gözleri, annelerin içtenliği, emekçilerin öfkesi ve anlattıkları gözlerimizin önünden, zihinlerimizden hiçbir zaman silinmeyecek. Bu nedenle Çanakkale Tabip Odası’nın Soma’daki çocuklara yönelik olarak düzenlediği, birçok kişi, kurum, meslek odası, sendika, yapı, platform, firma ve Çanakkale Belediyesi ne “Çanakkale Dayanışması”na Soma’lı çocuklar adına teşekkürü bir borç biliriz. İyi ki varsınız...” diye konuştu.
Paylaş