Hekimler şiddete karşı iş bırakıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de hekimler, sağlıkta şiddete karşı eylem yaparak bir gün iş bırakacak. Son yıllarda aile içi şiddetin yanı sıra sağlıkta da artan şiddet olayları hekimleri çileden çıkardı. Yaşanan şiddete karşı tepki göstermek için bugün iş bırakacak olan hekimler, acil servis hizmetleri dışında sağlık hizmeti vermeyecek. Tepkilerini dile getirmek için dün basın açıklaması yapan hekimler, Türk halkına seslenerek “Lütfen sesimizi duyun” dedi.

573
“Türk halkı lütfen sesimizi duyun!”
Gaziantep ilinde bir hasta yakınının bıçaklı saldırısına uğrayan Dr. Ersin Aslan`ın hayatını kaybetmesi, Çanakkaleli meslektaşlarını üzüntüye boğdu. Yaşanan olayın ardından konuşan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Nihat Gülhan, Çanakkale halkına seslenerek hekimlere ve sağlık personeline sahip çıkmaya davet etti. Gülhan; “Biz her gün daha fazla aşalanmaya, saldırıya ve ölüme maruz kalıyoruz. Vatandaşlara sağlık hizmeti sunmaya çalışan insanlar bunu hakketmiyor. Dr. Ersin`de hakket-memişti. O sadece insanları iyileştirmek istiyordu” dedi.
 
 
Yıldırım; “Sağlık hizmeti vermeyeceğiz”
Sağlıkta yaşanan şiddete karşı tepkilerini dile getiren SES Çanakkale Şubesi Başkanı Eftal Yıldırım; hekimlerin bugün sağlık hizmeti vermeyeceğini belirterek; “Sorunların kaynağının sağlık emekçileri olmadığını tekrar anlatmak için bütün Türkiye’de hep birlikte sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstereceğiz. Bu nedenle 19 Nisan Perşembe günü acil servis hizmetleri dışında sağlık hizmeti vermeyeceğiz” dedi. Öte yandan poliklinik önünde yapılan açıklamayı dikkatle takip eden vatandaşlar, alkışlarıyla hekimlere destek verdi.
 
Göğsünden ve karnından bıçaklanan Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün ardından bir basın açıklaması yapan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Nihat Gülhan; “17 Nisan Salı Günü Dr. Ersin Aslan, 10 gün önce ölen bir hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından katledildi. Ne yazık ki bu olay ilk değil son da olmayacak. Artık bu olaylar size can vermek için gece gündüz çırpındığımız hastanelerde yaşadığımız vakayi âdiyeden olmuştur. Bu genç yaşında bembeyaz önlüğü kefeni olan meslektaşımızın ışıklar içinde yatmasını ve yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.
 
 
“Hekimlere ve sağlık personeline sahip çıkın”
Çanakkale halkına seslenerek hekimlere ve sağlık personeline sahip çıkmaya davet eden Gülhan; “Bizler sağlık çalışanları olarak, sizin en özel anlarınızda hep yanınızda olduk. Anne karnına düştüğünüz andan itibaren ölümünüze kadar sizi takip ettik, hastalanmanızı engellemeye çalıştık, hastalandığınızda sizinle bir sabahladık. Bunu yaparken de bazen sevdiklerimiz ihmal ettiğimiz de oldu. Çünkü bu durum ettiğimiz yeminin bir gereğiydi. Ancak son zamanlarda mesleğimizin üzerinde karabulutlar esmeye başladı. Siyasi irade kutsal mesleğimizi ve halkın sağlığını uluslararası şirketlere pazarlamak için var gücüyle yürüttüğü sağlıkta dönüşüm programım bize dayattı. Bunu yapmak için de önce sizinle bizi karşı karşıya getirdi. size bizi kötüledi; meydanlarda bizi fırçaladı, bizi paracı doktorlar olarak gösterdi, "müşteri memnuniyeti", "hekimi seçme hakkı" gibi kelimelerle sizi bize karşı kışkırttı. Sesimizi hiçbir zaman duymayan ancak bugün "timsah gözyaşı" döken siyasetçilere inanmıyoruz.
 
Onların bugün de bizim sesimizi duymayacağını çok iyi biliyoruz. Biliyoruz ki onların tek isteği sizin sağlığınızı uluslararası şirketlere satmak. biliyoruz? Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. O yüzden Türk halkına sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun. Size gece gündüz sağlık hizmeti sunmak isteyen insanları duyun. Onları anlayın ve sizi popülist politikalarla kandırmaya çalışanlara inanmayın. Hekimlerinize, sağlık personelinize sahip çıkın. Onlar sizin sağlınızdan başka hiçbir şey istemiyorlar!” diye konuştu.
 
“Saldırıya ve ölüme maruz kalıyoruz”
Her geçen gün daha fazla saldırıya ve ölüme maruz kaldıklarını dile getiren Gülhan; “Bugün artık daha açık bir şekilde anlaşılmaktadır ki; bu dönüşümü yaparken de asla sizi düşünmedi. Sadece kullandı. Çünkü biz biliyoruz ki, bugün siz de dünden daha iyi ve ucuz sağlık hizmeti alamıyorsunuz. Ancak biz her gün daha fazla aşalanmaya, saldırıya ve ölüme maruz kalıyoruz. Sizlere sağlık hizmeti sunmaya çalışan insanlar bunu hakketmiyor. Dr. Ersin de hakketmemişti. O sadece insanları iyileştirmek istiyordu” dedi.
 
 
Hekimler iş bırakıyor
Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de hekimler bugün sağlık hizmeti vermeyecek. Çanakkale’de hekimler sağlıkta şiddete karşı tepki göstermek amacıyla bir gün iş bırakacak. Sağlıkta şiddete karşı tepki göstermek amacıyla bugün acil hizmetler dışında sağlık hizmeti vermeyeceklerini belirten SES Çanakkale Şubesi Başkanı Eftal Yıldırım; “Sorunların kaynağının sağlık emekçileri olmadığını tekrar anlatmak için 19 Nisan Perşembe günü bütün Türkiye’de hep birlikte sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstereceğiz. Bu nedenle 19 Nisan Perşembe günü acil servis hizmetleri dışında sağlık hizmeti vermeyeceğiz” dedi.
Paylaş