havadurum

HDP, Merkez ilçe yönetimini belirledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), il ve ilçe kongrelerini gerçekleştiriyor. “Yeni Yaşam Çağrısı” sloganıyla gerçekleştirilen HDP Merkez İlçe kongresinde Fisun Ömer Özer ve Faruk Karakaya eş başkan olarak seçildiler.

1049
 
 
Halkların Demokratik Partisi Çanakkale Merkez ilçe örgütü kongresini Çanakkale Belediyesi Sosyal Tesisleri Nikah Salonu`nda gerçekleştirdi. Yapılan seçim sonucunda Merkez İlçe yönetimi; Fisun Ömür Özer ve Faruk Karakaya aş başkan seçilirken, Cemile Oruç, Bayram Güneş ve Zuhat Turhan yönetim kurulu üyeleri oldular. HDP Çanakkale merkez ilçe örgütünden yapılan açıklamada “Gökçeada İlçe Kongremizin ardından HDP Çanakkale İl Kongremizi de tüm coşkusuyla, halkların, kimlik ve kültürlerin, inançların şenlik ve şöleni havasında, Yeni Yaşamın nüvelerini atmaya devam ederek gerçekleştireceğiz. Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak tüm Türkiye’ ye yeni bir yaşam öneriyoruz. Yıpranan kardeşliğin ve insanlığın eşit temeller üzerinde ve demokratik bir ortamda yeniden tesis edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Çağrımız; Türkiye’ deki bütün halkların ve inançların birlikte, birbirine benzemek zorunda kalmadan, özgürce, demokratik bir yaşam inşa etmesi içindir. Bu çağrı aynı zamanda, bugün Ortadoğu’ da, sınırlarımızda, Irak ve Suriye’ de, Şengal’ de, Kobane Kantonu’nda yaşanmakta olan IŞİD barbarlığı ile insanlık dışı bir ortama sürüklenen halklar ve inançlar için de geçerlidir. İddiamız, yeni bir toplum sözleşmesi başta olmak üzere, demokratik değişime öncülük etmektir. Hedefimiz yurttaşın hak ve hukukunu esas alan demokratik bir halk iktidarını inşa etmektir. Devletin ve hükümetin merkezileştiği ve aşırı güçlendiği bugünkü sistemde demokrasi ve özgürlükler daralıyor ve küçülüyor. İktidarı elinde tutanlar gücüne güç, servetine servet katarken, vatandaşın özgürlükleri her geçen gün kısıtlanıyor, cebindeki para her geçen gün biraz daha azalıyor. Bu gidişat artık değişmelidir. Toplumun ve yurttaşların büyüdüğü, devletin ve iktidar alanının küçüldüğü bir demokratik düzene geçiş artık kaçınılmazdır. Biliyoruz ki, kimliklere düşman olmayan bir devlet hepimizin fazlasıyla hakkıdır. Çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı bir toplum olarak hepimize eşit davranan adil bir düzen bizim için temel bir haktır” ifadelerine yer verildi.
 
 
“Yeni yaşam çağrısı, radikal demokrasidir, barışa inanmaktır, adalet ve eşitliktir”
Halkların Demokratik Partisi`nden (HDP) yapılan açıklamada “Herkesin anadilini her yerde özgürce öğrenebildiği ve kullanabildiği, kültürünü geliştirebildiği; herkesin inancını ve ibadetini kendi kabulüne göre korkmadan yapabildiği veya yapmadığı; herkesin kendi kimliği ve kültürüyle yönetime dâhil olabildiği bir sistem hepimizin ortak özlemidir. Bu anlamda; Yeni yaşam çağrısı, radikal demokrasidir, barışa inanmaktır, adalet ve eşitliktir, inanç özgürlüğüdür, herkese iş, aş ve sosyal güvencedir, doğayı ve ekolojik toplumu savunmaktır, gençliğe yer ve yol açmaktır, eğitim ve sağlık hakkıdır, kadına yönelik şiddete dur demektir, çocuklarımıza huzurlu bir gelecek kurmaktır, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi, ekolojik ve sosyal bir toplum sözleşmesi, yeni bir anayasa istemektir, örgütlenmektir, dünyada ve Ortadoğu`da barıştır. Bu ilkeler ışığında yeni bir yaşama şans verelim, gelecek güzel günleri hep birlikte kuralım. Çanakkale’ de bizler de varız demek ve geleceğimize sahip çıkmak için, sizleri de Yeni Yaşam Çağrımıza ortak olmaya davet ediyoruz” şeklinde ifadeler kullanıldı.
Paylaş