HDP Kepez’de yurttaşlarla buluştu

HDP, Kepez`de bulunan yurttaşlarla bir araya geldi. Halkın sorunlarını dinleyen HDP adayları, partiye, seçim bildirgesine ve ülke gündemine dair soruları da yanıtladılar.

565
 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale`deki seçim çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Barbaros Mahallesi`nde yaptığı halk toplantısına Kepez beldesi ile devam etti. Kepez`de düzenlenen toplantıya HDP İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, HDP Milletvekili adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah ve Leyla Yavuz, Emek Partisi İl Başkanı Ercan Adsız ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi`nden yetkililer de katıldı. Toplantı HDP İl Eş Başkanı Şehmus Aslan`ın konuşması ile başladı. Aslan, HDP`nin barajı aştığını, daha fazla oyun milletvekili sayısını artıracağını, bu noktada bir oyun bile değerli olduğunu ifade ederek, herkesi HDP`ye destek olmaya çağırdı. HDP Milletvekili 2`inci sıra adayı Mihriban Şah ise, “Doğru şaşmaz. Yanlış bir yerden döner ama doğru hep ilerler. 7 Haziran seçimleri partimiz için büyük bir fırsattır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki de en önemli seçimlerden biridir. Yıllardır söylediğimiz `halkların kardeşliği` sloganı bir adım daha ileriye taşınacaktır. Hep söylediğimiz gibi, sadece Fırat`ın doğusunun değil, batısının da demokrasiye ihtiyacı var. HDP ise bu ihtiyaca ve talebe cevap olarak örgütlenen, ezilen halkların ve emekçilerin birlikte mücadelesinin bir aracı olan, Türkiye`nin en önemli partisidir. 7 Haziran seçimleri, bir demokrasi seçimi olacaktır. Tercihimiz ya faşizm olacaktır ya da halkların, inançların ve kültürlerin kardeşliği olacaktır. Biçim diğer partilerden çok daha fazla çalışmamız lazım. Her birimiz bi örgütün bir parçasıyız” dedi.
 
“HDP 2015`in en önemli partisidir”
“Yüzde 10 barajını aşmak zorundayız, AKP iktidarını geriletmek zorundayız” diyen HDP`li Açanal ise; “AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta bellidir. Ben bir kadın olarak, HDP`nin kadınlara yönelik bakış açısını desteklediğim ve kadın mücadelesini çok daha etkin bir biçimde verebileceğim için buradayım. Türk ve Kürt emekçilerinin aynı çatı altında buluşabildiği, barış ve kardeşlik mücadelesini yükseltebildiği bir platform olarak HDP, 2015 seçimlerinin en önemli partisidir. Bu doğrultuda, HDP kesinlikle barajın çok üzerine çıkacak ve halkın bir umudu olduğunu gösterecektir” dedi. 4`üncü sıra adayı Leyla Yavuz da konuşmasında; “Yıllardır toplumun her kesiminin yaşadığı acılara karşı bir umut doğdu. Doğudan batıya doğru uzanan bir barış eli doğdu; HDP. Toplumun her kesimine, her insanına, çocuğa, kadına, yaşlıya, gence, söyleyecek sözü olan bir anlayışla kuruldu HDP. Dolayısıyla burada olmadan olmazdı. Hiç düşünmeden, kendimi partinin içine attım” ifadelerini kullandı.
Paylaş