havadurum

HDK, yaşam alanları için ses verecek

Halkların Demokratik Kongresi “Sende bir ses çıkar” kampanyası temelinde bu hafta siyanürcü şirketlere karşı Kazdağlarına sahip çıkan Çanakkalelilerin sesi olacak...

494
HDK,  siyanürcü şirketlerin yaşam alanlarına dönük saldırılarına karşı, suyuna toprağına, havasına, geleceğine sahip çıkan herkesi “sende bir ses ver” kampanyası temelinde  21 Ocak Cumartesi günü saat 13.00`te Cumhuriyet Meydanına çağırıyor.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK ) tarafından mevcut anti-demokratik siyasal sisteme karşı, halklardan, ezilenlerden, yok sayılanlardan, doğadan, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan ve adaletten yana olanların demokratik bir toplum ve insanca bir yaşam için verecekleri mücadelede çıkaracakları seslerinin ortaklaşması olarak düzenlenen, tüm Türkiye’de Cumartesi günleri çeşitli etkinlikler ile hayata geçirilen “Sen de Bir Ses Çıkar” kampanyasının bu haftaki teması “yaşam alanlarımıza sahip çıkmak için  sen de bir ses ver” olarak belirlendi. Kazdağlarında yaşam değerlerini yok sayan kendi karlarından başka hiçbir şey düşünmeyerek suyumuzu toprağımızı havamızı kirletecek maden şirketlerine karşı Halkların Demokratik Kongresi siyanürcü şirket-lere karşı mücadeleye destek olmak için Çanakkale halkına çağrı yaptı. “Siyanürcü şirketlere karşı güçlerimizi birleştirelim. Yaşam alanlarımızı yok etmelerine izin vermeyelim. Bunun için sende bir ses ver” diyen HDK Çanakkalelileri 21 Ocak Cumartesi günü saat 13.00`te Cumhuriyet Meydanına davet etti.
Paylaş