havadurum

HDK operasyonuna tepkiler devam ediyor

Tekirdağ merkezli HDK operasyonunda ilişkin; HDK Çanakkale, HDP Çanakkale İl Örgütü, Yeşil Sol Parti Çanakkale İl Örgütü ve İHD Çanakkale Şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Yapılan gözaltılarının iki seçim turunun arasında çalışmalarına yönelik bir saldırı olduğu vurgulanarak; "Seçimin ardından dahi, baskılar hız kesmeden devam ediyor" sözlerine yer verildi.

552


Halkların Demokratik Kongresi`ne (HDK) yönelik 26 Mayıs`ta sabah saatlerinde başlayan operasyon ile Tekirdağ, Çanakkale ve Ayvacık`ın Küçükkuyu beldesinde yapılan gözaltılarının ardından HDK Çanakkale, HDP Çanakkale İl Örgütü, Yeşil Sol Parti Çanakkale İl Örgütü ve İHD Çanakkale Şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Avukatları tarafından alınan bilgilere göre açıklamalarda bulunularak; "Dosyalarda suç teşkil edecek bilgi, belge bulunmamasına rağmen uydurma gerekçelerle 52 gündür Süleymanpaşa cezaevinde tutulmaktadırlar" diye belirtildi.

"Bu sebeple hiç kimse yargılanamaz!"
HDK Çanakkale, HDP Çanakkale İl Örgütü, Yeşil Sol Parti Çanakkale İl Örgütü ve İHD Çanakkale Şubesi tarafından, HDK Operasyonlarına dair yapılan açıklamada; "26 Mayıs sabahı Tekirdağ merkezli gerçekleşen siyasi kıyım operasyonunda dört arkadaşımız evlerinden gözaltına alınmıştır. Ardından üçü, Seza Beytaş, Turgut Haskan ve HDP İl Eşbaşkanı Ömer Faruk Kırnıç tutuklu yargılanmak üzere Tekirdağ Süleymanpaşa cezaevine gönderilirken, bir diğer arkadaşımız Veysel Kutluay ise ev hapsi ile cezalandırılmıştır. Avukatlardan aldığımız bilgiye göre dosyalarında suç teşkil edecek bilgi, belge bulunmamasına rağmen uydurma gerekçelerle 52 gündür Süleymanpaşa cezaevinde tutulmaktadırlar. İlk soruşturmalarında 8 Mart`a ve 1 Mayıs`a katılmış olmaları gibi absürt suç unsurlarına değinilmiştir. 8 Mart ve 1 Mayıs dünyanın her yerinde kadınlar ve emekçiler tarafından kutlanan meşru bayramlar ve mücadele günleridir. Bu sebeple hiç kimse yargılanamaz!" ifadelerine yer verildi.

"Tutsakların sağlık ve görüş hakkı gasp edilemez"
Gözaltına alınan kişilere fiziksel ve psikolojik bir baskı uygulandığı belirtilerek; "Cezaevinde sağlık sorunları yaşayan arkadaşlarımız, cezaevi doktorunun hastaneye sevk kararına rağmen on ila on beş gün sonra hastaneye götürülmüşlerdir. Bununla birlikte arkadaşlarımızın görüşme hakları engellenmektedir. İstenilen tüm işlemlerin tamamlanmasına rağmen 52 gündür aileleri dışındaki kişilerle görüşme hakları gasp edilmektedir. Arkadaşlarımıza karşı fiziksel ve psikolojik zorlamalarla tecrit uygulamaları dayatılmaktadır. Tutsakların sağlık ve görüş hakkı gasp edilemez! Bu uygulamalar derhal durdurulmalıdır! Öte yandan ev hapsi uygulaması ile arkadaşımız, toplumdan izolasyon politikasıyla cezalandırılmaktadır. Arkadaşlarımıza ve tüm siyasi tutsaklara karşı yürütülen bu kıyım ve imha siyaseti kabul edilemez!" sözleri kullanıldı.

"Siyasi tutsaklar yalnız değildir!"
Yapılan tüm zorlamalara rağmen mücadeleye devam edileceği vurgulanarak; "Uydurma dosyalarla gerçekleşen siyasi kıyım operasyonlarının, derhal sona ermesini ve demokratik mücadelenin önünün açılmasını istiyoruz. Çanakkale`de mücadele yürüttüğümüz arkadaşlarımız ve diğer tüm siyasi tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz! Siyasetimize yönelik gerçekleşen bu uydurma operasyonun, iki seçim turunun arasında çalışmalarımıza yönelik bir saldırı olduğu ortadadır. Operasyon kapsamında alınan arkadaşlar Çanakkale toplumsal muhalefetinde tanınan, emektar arkadaşlarımızdır. Seçimin ardından dahi, siyasetimize yönelik saldırılar ve baskılar sona ermemekle birlikte, göründüğü üzere tutsaklara yönelik baskılar hız kesmeden devam etmektedir. Bizler tüm bu imha politikalarına karşı demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz! Siyasetimizin üçüncü bir yolu açmak adına gösterdiği tavrı ve örgütlü mücadelesini, kararlılık ve cesaretle sürdürmeye devam edeceğiz. Siyasi tutsaklar yalnız değildir! Tecrit koşulları kabul edilemez! Buradayız, bizler kazanacağız, adalet ve demokrasi kazanacak" diye belirtildi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş