HDK ÇOMÜ’den atılan işçiler için ses verecek

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) “Sen de bir ses çıkar” kampanyası temelinde bu hafta ÇOMÜ’den atılan işçiler ve Genel Sağlık Sigortası uygulamaları ile halkın sırtına yüklenen “paran kadar sağlık uygulamaları” için ses verecek.

789
“Sen de bir ses çıkar” kampanyası temelinde her Cumartesi bir araya gelen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) saat  13.00`te  Cumhuriyet meydanında toplanacak. Halkların Demokratik Kongresi (HDK ) tarafından mevcut anti-demokratik siyasal sisteme karşı, halklardan, ezilenlerden, yok sayılanlardan, doğadan, emekten, özgürlükten, eşitlik-ten, barıştan ve adaletten yana olanların demokratik bir toplum ve insanca bir yaşam için verecekleri mücadelede çıkaracakları seslerinin ortaklaşması olarak düzenlenen, tüm Türkiye’de Cumartesi günleri çeşitli etkinlikler ile hayata geçirilen “Sen de Bir Ses Çıkar” kampanyasının bu haftaki teması; ÇOMÜ’de işten atılan işçilerin geri alınması mücadelesine destek olmak ve Genel Sağlık Sigortası yasası ile halkın sağlık hakkının gaspına karşı mücadele etmek olarak belirlendi.
 
HDK tarafından yapılan açıklamada; “Taşeron çalışma sitemi ile işten atılan ÇOMÜ işçilerinin yaşadıkları, Genel Sağlık Sigortası ile halkın sağlık hakkının gasp edilmesi kapitalist ekonominin halkımız üzerindeki saldırılarıdır. Tüm bu saldırılara karşı durmak için Çanakkale halkını birlik olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Bugün saat 13.00`te Cumhuriyet Meydanında buluşalım” ifadelerine yer verildi.
Paylaş