HDK’dan çemberli eylem

Çanakkale’de her hafta sonu eylem düzenleyen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, eylemlerine yeni bir boyut kazandırdı. KESK`e bağlı sendikaların kadın yöne-ticilerine yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla buluşan HDK üyeleri, ellerindeki pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’nda bir çember oluşturdu. Oluşturdukları çemberin içinde çeşitli sloganlar atan HDK üyeleri, son günlerde KESK’e bağlı sendikalara yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kadın yöneticilere destek verdi.

657
 
 
KESK`e bağlı sendikaların kadın yöneticilerine yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla buluşan HDK üyeleri, ellerindeki pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’nda bir çember oluşturdu. Oluşturdukları çemberin içinde çeşitli sloganlar atan HDK üyeleri, son günlerde KESK’e bağlı sendikalara yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kadın yöneticilere destek verdi.
 
Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, KCK adı altında tutuklanan 9 sendikalı kadının yanı sıra, aydın, akademisyen, avukat, öğrenci, devrimci, demokrat ve yurtseverlerin ve tüm siyasi tutuklularının serbest bırakılmasını istediklerini belirterek; “KCK operasyonları adı altında yürütülen gözaltı ve tutuklama terörü hız kesmeden devam ediyor. Bu kez de KESK ve KESK`e bağlı sendikaların merkezleri ile kadın yöneticilerine operasyonlar düzenlendi. 13 Şubat Pazartesi günü "KCK operasyonlarında" bu kez hedefte KESK SES, Eğitim Sen ve Tüm Bel Sen`in eski ve yeni kadın yöneticileri, üyeleri ve yine BDP`liler vardı. Evleri basılan 160`ı aşkın insan gözaltına alındı. Ve bu operasyon dalgasını diğerlerinden ayıran bir özelliği 8 Mart takvimini yeni belirlemiş olan KESK`in kadın sekreterliklerinin hedef alınmasıydı.
 
Sendikalı kadınlara yönelik gözaltı ve operasyonların tesadüfi olmadığı açıktır. 8 Mart eylemlilik sürecinin ön hazırlıklarının sürdüğü bu dönemde Kadınların politika sahnesinde bulunmasına yönelik tahammülsüzlüğün göstergesidir. Kadınların özgürlük mücadelesini engellemeye yönelik yapılan baskı ve operasyonlar devletin erkek egemen zihniyetini bizlere bir kez daha göstermiştir. Biz kadınlar mücadelemize yönelik erkek egemen saldırılara karşı sokaklarda, alanlarda siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz. Siyaset erkek işidir ve kadın evinde durmalıdır, algısını yıkacağız. KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 KESK`li kadından 9`u tutuklandı. KCK adı altında tutuklanan 9 sendikalı kadının yanı sıra, aydın, akademisyen, avukat, öğrenci, devrimci, demokrat ve yurtseverlerin, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz bütün bu baskı ve operasyonlarla engellenmek istenen düşüncelerimizi örgütlü mücadelemizde direnişimizle yaşatacağız. Baskı ve gözaltılara karşı hepimiz kadınız ve 8 Mart’ta alanlardayız!” dedi.
Paylaş