"Haziran'da boru hattı çalışmaları başlıyor"

774
Gelibolu`ya doğalgaz gelmesi sürecinin uzaması vatandaşlardan tepki toplamış, vatandaşlar Gelibolu`ya Doğalgaz İstiyoruz Sivil İnisiyatifi çatısı altında kampanya ve çalışmalar başlatılmıştı. Vatandaşların EPDK`ya yaptığı başvuruya gelen ilçe meclis kararı örneği 5 Nisan tarihinde Gelibolu Belediye Meclisi`nde okunarak oy birliği ile kabul edilerek Gelibolu`ya doğalgaz gelmesi için ilk adım atılmıştı. Gelibolu`ya Doğal Gaz İstiyoruz Sivil İnisiyatifinden (GDGİSİ ) Atıl Yavuzerler, Suat Lekesiz ve Serdar Azak`tan oluşan heyet önceki gün Çanakkale`ye gelerek görüşmelerini sürdürdüler. İnisiyatif üyeler Çanakkale Gaz Müdürlüğü`nde yaptıkları görüşmeleri aktardılar. İnisiyatif üyeleri yetkililerle yaptıkları görüşmelerde Haziran ayı başında EPDK`nın Gelibolu`ya doğal gaz için lisans vereceğini ayrıca EPDK`nın Botaş`a Evreşe`den Gelibolu`ya doğal gaz boru hattının çekilmesi için de yazı yazılacağının kendilerine iletildiğini belirttiler. 
Meclis kararı EPDK`ya iletilmiş
İnisiyatif üyeleri yaptıkları görüşmeyle ilgili; "Gelibolu`ya Doğal Gaz İstiyoruz Sivil İnisiyatifinden (GDGİSİ ) Atıl Yavuzerler, Suat Lekesiz ve Serdar Azak`tan oluşan heyetimiz ile bu sürecin içinde 4. kez Çanakkale`ye gittik ve AKSA Çanakkale Gaz Müdürlüğünü ziyaret ettik. Bizi Aksa Gazda karşılayan Melih Arslan Bey, Yenice`de bulunan şirket müdürü Çağdaş Adıbelli bey ile telefonla görüştü ve inisiyatif sözcümüz Serdar Azak`ı da Çağdaş Bey ile görüştürdü. Çağdaş Beyden aldığımız bilgiye göre; a- Gelibolu Belediyesi Meclisinin doğal faz konusunda 05 Nisan 2021 tarihinde aldığı karar Aksa Çanakkale Gaza ulaşmış. b- Aksa Çanakkale Gaz, Mayıs 2021 başında, Gelibolu Belediyesinin 05 Nisan 2021 tarihinde aldığı doğal gaz kararını Enerji Piyasası Denetleme Kurumuna ( EPDK) iletmiş. c- Aksa Çanakkale Gaz müdürü Çağdaş Bey, EPDK`nın pandemi nedeniyle tam mesai yapamadığını ama bu ay sonu veya Haziran ayı başında EPDK`nın Gelibolu`ya doğal gaz için lisans vereceğini ve ayrıca da EPDK`nın Botaş`a Evreşe`den Gelibolu`ya doğal gaz boru hattının çekilmesi için de yazı yazacağını bize iletti" denildi. 
 
"Süreci yakinen takip ediyoruz"
Açıklamada; "Sevgili Gelibolulular, başından beri doğal gaz sürecini takip edeceğimizi sizlere söylemiştik ve bu konuda sizlere söz vermiştik ve işte süreci yakinen takip ediyoruz. Ayrıca, ilçemizde bulunan tüm siyasi parti ilçe başkanlıklarından da, parti ayırımı ve dar particilik yapmaksızın ve tüm Gelibolu halkının çıkarı için 4 Çanakkale milletvekilimiz ile bağlantı kurarak, EPDK`nın Gelibolu`ya lisans vermesi kararını bir an önce alması için çaba göstermelerini rica ediyoruz. Her şey Gelibolu için her şey daha yaşanır bir Gelibolu için" ifadelerine yer verildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş