havadurum

Haydi dayanışmaya

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)`in katliamları Çanakkale`yi de harekete geçirdi. Çanakkale Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “İnsanız” Yardım Kampanyası Çalışma Grubu, Kardeş kentimiz Sur Belediyesi’nin talebi ve aracılığıyla Ezidilere kardeşlik elini uzatıyor.

689
 
 
`Barışın Kenti` Çanakkale`den,
`Savaşa inat` Kardeşlik Köprüsü

“Bu bir insanlık çağrısı”

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adı altında kurulan ve Ortadoğu`da birbiri ardına yaptığı katliamlarla ismini duyuran terör örgütü, `Savaş`ı reddeden, `insan` öldüreni dışlayan Ezidilere yönelik vahşetiyle tepki çekmeye devam ediyor. Ezidiler ile aynı bölgede yaşayan Şii, Sünni ve Türkmenler gibi diğer inanışlara ve halkalara yönelik olarak da uygulanan katliam vicdanları sızlatıyor. Dünyanın kanayan yarası olan Ortadoğu, hala vahşetlere ve katliamlara ev sahipliği yapıyor ve Ortadoğu halkları, kadın ve çocuk demeden katlediliyor.
 
 

Çanakkale`nin Kardeş Belediyesi olan Diyarbakır`ın Sur Belediyesi`nin talebi ile başlayan yardımlaşma fikri, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan`ın önderliğinde Çanakkale Belediyesi`nin de içinde olduğu, kentin sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu “İnsanız” Yardım Kampanyası Çalışma Grubu`na dönüştü. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun aktif katılarak desteklediği çalışma grubu ilk kardeşlik elini Ezidilere uzattı.

 
Irak Şam İslam Devleti ( IŞİD ) terör örgütünün katliamından kaçarak Çanakkale`nin kardeş kenti Diyarbakır`ın Sur Belediyesi`ne sığınan sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için yardım kampanyası başlattı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan`ın öncülüğünde kurulan, Çanakkale Belediyesi`nin de içinde olduğu ve “İnsanız” adı verilen Yardım Kampanyası Çalışma Grubu altında toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Çanakkale`nin kardeşlik elini, IŞİD katliamına uğrayan Ezidi halkına uzatacak. 21 Ağustos`ta başlayan ve 5 Eylül`e kadar devam edeceği öğrenilen kampanyada, öncelikli olarak çocuklar için giyecek, bez, kuru gıda ile kadın giysileri ve battaniye gibi günlük barınma ihtiyaçları toplanarak Sur Belediyesi`ne gönderilecek.  Çanakkale Belediye Başkanı CHPli Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan dün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde düzenlediği basın toplantısında kampanya hakkında bilgi verdi. Çanakkale`den kardeş kent Diyarbakır`ın Sur Belediyesine kardeşlik köprüsü kurduklarını ifade eden Hale Gökhan, “Çanakkale Halkını bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” dedi.
 

 
“Bu bir insanlık borcudur”
“Barışın kenti Çanakkale`den Kardeş Kent Sur Belediye’sine Kardeşlik köprüsü kuruyoruz” diyen Hale Gökhan, “IŞİD katliamından kaçarak Çanakkale Belediyesi kardeş kenti Sur Belediyesi’ne sığınan, eşini kaybetmiş toplam 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ilimizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Çanakkale halkı zaten yıllar önce kardeşliğe karar vermişti. Bizler bunu gerçekleştirdik. Daha sağlam, daha onurlu bir gelecek kurgusuyla kardeşliğimizin çıtasını daha yükseklere taşıyoruz, insanlığımıza yakışan ve `İnsanım` diyerek bize yakışanı yapıyoruz. Kardeş kentimiz Sur Belediyesinin talebi ve aracılığı ile ve empati kurmayı da hiç unutmadan `Gün dayanışma günü, kardeşlerimizle el ele vermek günüdür diyerek` onların bu talebini yerine getirmeyi bir insanlık borcu addediyoruz. Çanakkale halkının ve tüm bileşenlerinin yaşanan bu drama karşı vicdanlarının sesini dinleyeceklerine ve empati kuracaklarına inancımız tamdır. Çanakkale Belediyesi`nin öncülüğünde tüm sivil toplum örgütlerini, Çanakkale Halkını bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. IŞİD`in soykırımı aşan boyuttaki bu vahşetinin etkilediği eşini kaybetmiş toplam 500 kadın ve çocuk için yardım kampanyasına katılmak isteyenler, Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evlerine ve Kent Konseyi Mahalle Meclislerine acil ihtiyaçları içeren yardımlarını ulaştırabilir. 21 Ağustos - 5 Eylül tarihine kadar sürecek kampanyamız için güncel ihtiyaç listesi de ayrıca belirlenmiştir. Bu ihtiyaç malzemeleri öncelikli olarak çocuk giyecek ve bezi, kuru gıda, kadın giyecekleri ve battaniye gibi günlük acil ihtiyaçlardır. Toplanan yardımlar, kardeş kent belediyemiz Sur Belediyesi aracılığıyla buraya sığınan ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara ulaştırılacaktır. İnsanlık onurunu; savaşların, çatışmaların yıkıcı etkilerine terk etmeyeceğimiz, barış adına kuracağımız gönül köprüleriyle halkları birbirine bağlayacağımız güzel bir gelecek diliyor, bu yardım kampanyası için emek veren ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum, gün dayanışma günüdür” ifadelerini kullandı.
 
 
Yardımları nasıl ulaştırabilirsiniz?

Yardımların ulaştarılabileceği Çanakkale Belediyesi
Sosyal Yaşam Evleri
 
Barbaros Sosyal Yaşam Evi
Barbaros Mah. Aziziye Cad. Kardelen Apt. No: 40 / A Barbaros Kütüphanesi Yanı 0(286) 217 72 12
Troia Sosyal Yaşam Evi
Barbaros Mah. Hacı Faik Cad. Gazi Sk . No: 9 Ahmet Taner Kışlalı Parkı içi 0(286) 218 29 65
Esenler Sosyal Yaşam Evi
Esenler Mah. Demokrasi Cad. No: 17 Ses evleri karşısı 0(286) 212 22 66
Yardımların ulaştarılabileceği Çanakkale Kent Konseyi Mahalle Meclisleri
Barbaros Mahalle Meclisi
Barbaros Mahallesi 100. Yıl Caddesi No: 74/2 0(286) 218 2307
Esenler Mahalle Meclisi
Esenler Mahallesi Barış Caddesi No:68/l ve 66/1 0(286) 213 1942
İsmetpaşa Mahalle Meclisi
İsmetpaşa Mahallesi Şevket Bey Sokak No:20/1 0(286) 217 2495
Namıkkemal Mahalle Meclisi
Arap İbrahim Paşa Caddesi No: 59/A 0(286) 213 8901
Cevatpaşa Mahalle Meclisi
Mehmet Akif Ersoy Caddesi No:12/l 0(286) 217 0028
Fevzipaşa Mahalle Meclisi
Köprübaşı Caddesi Nalbantlar Sokak No:34 0(286) 217 5601
 
Ne yardımı yapabilirsiniz?
 
İhtiyaç Listesi
1. Gıda
Her türlü kuru ve konserve gıdalar, bisküvi grubu
2. Su
3. Tekstil Grubu
Çarşaf, yastık, yastık kılıfı, battaniye, pike, havlu)
4. Çocuklar İçin
- Her türlü giyim (yıkanmış ve ütülenmiş olarak)
- Ayakkabı - terlik - çorap
- Diş macunu ve fırçası
- Şapka
- Oyuncak
- Çocuk bezi - ıslak mendil
5. Kadınlar İçin
- Her türlü giyim (Yıkanmış ve ütülenmiş olarak)
- Terlik - ayakkabı
- Hijnenik Ped
- İç çamaşırı (Kullanılmamış)
6. Deterjan Grubu
- Çamaşır deterjanı (Elde yıkamada)
- Diş fırçası ve macun
- Bulaşık deterjanı
- Tuvalet kağıdı
- Kağıt havlu
- Sabun - şampuan
7. Mutfak Gereçleri
Tencere - tava - tabak - çatal - bıçak - kaşık - demlik
 
Önemli!!! Kullanılmamış ya da kullanılmış ancak yeniden kullanılabilir olmaya elverişli olan katkıların sağlanması önemlidir.
Paylaş