Haydi Çanakkale! Şengal’e kardeşlik elini uzat!

Ortadoğu bataklığının içine çektiği halklardan biri olan Ezidiler, Şengal`de yaşayamaz duruma getirildi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)`in uyguladığı savaş ve katliamlar karşısında savunmasızca dünyanın gözü önünde yok edilmeye çalışılan Ezidi halkı, dünya halkları ile dayanışma bekliyor. Şimdi sıra Çanakkale`de! “Özgürlüğün ve barışın kenti” misyonuna uygun olarak Çanakkaleliler, oluşturulan yardım kampanyası kapsamında Şengal`deki Ezidi halkı ile dayanışmaya çağırılıyor.

568
 
 
Ortadoğu`da süren kanlı iktidar savaşlarının son kurbanı yüzlerce yıldır Şengal`de yaşayan Ezidi halkı oldu. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adı altında kurulan ve bölgede yaptığı Türkmen, Kürt, Şii, Sünni, Ezidi gibi halklara uyguladığı katliamları ile ismini duyuran terör örgütü, bölgede insanları öldürmeye devam ediyor. `Savaş`ı reddeden, `insan` öldüreni dışlayan Ezidilere yönelik vahşetiyle gündeme gelen örgüt, kadın, çocuk ve yaşlı demeden katlediliyor. Dünyanın gözleri önünde, felsefi olarak reddettikleri savaş ortamında öldürülen, katledilen, soykırıma uğruyan Ezidi halkı, şimdi tüm dünya halkları ile dayanışmayı bekliyor. Sadece katliamlarda değil, katliamlardan kaçmak zorunda kaldıkları dağda da açlık ve susuzluktan çok sayıda Ezidi kadın ve çocuğun ölmesi, tüm dünyayı harekete geçirdi. Bölgede çatışmaların devam ettiği bilinirken, IŞİD`e karşı, bölgede silahlanmış Kürt unsurları ve diğer halk güçleri, topraklarını IŞİD`e karşı savunurken, Ezidiler ve Türkmenler başta olmak üzere bölgeye gönderilecek yardımlar da IŞİD`e karşı direnen halklar için hem moral hem de büyük bir destek olacak. Son olarak Şengal`dan kaçarak Çanakkale`nin “Kardeş kenti” Diyarbakır`ın Sur İlçesine sığının Ezidi kadın ve çocuklar, Çanakkale`nin kardeşlik elini uzatmasını bekliyor.
 
 
“İnsanız” diyoruz
Bu kapsamda Kardeş Kent Sur Belediyesi`nin talebi doğrultusunda Çanakkale Belediyesi öncülüğünde kentin çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da içinde bulunduğu “İNSANIZ” Yardım Kampanyası Çalışma Grubu, Şengal’de eşini yitirmiş 500 kadın ve çocukları için yardım kampanyası başlatarak, buraya doğru bir “Kardeşlik ve Barış köprüsü” kuracak. Kuru gıda, her türlü giyim ve diğer gereksinimlerin, insanlık onuruna uygun olarak toplanarak Sur Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine sunulacağı öğrenilirken, 21 Ağustos`ta başlayan kampanyanın 5 Eylül tarihinde son bulacağı ifade edildi.
 
Bayan Gökhan da çağrıda bulunmuştu
“Barışın kenti Çanakkale`den Kardeş Kent Sur Belediye’sine Kardeşlik köprüsü kuruyoruz” dilerek açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan, “IŞİD katliamından kaçarak Çanakkale Belediyesi kardeş kenti Sur Belediyesi’ne sığınan, eşini kaybetmiş toplam 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ilimizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Çanakkale halkı zaten yıllar önce kardeşliğe karar vermişti. Bizler bunu gerçekleştirdik. Daha sağlam, daha onurlu bir gelecek kurgusuyla kardeşliğimizin çıtasını daha yükseklere taşıyoruz, insanlığımıza yakışan ve `İnsanım` diyerek bize yakışanı yapıyoruz” diyerek kent halkını yardımlaşmaya, Ezidilere kardeşlik ve barış elini uzatmaya çağırmıştı.
Paylaş