Hayat durdu

İşçi ve emekçilerin Türkiye genelinde dün gerçekleştirdiği bir günlük uyarı grevi, Çanakkale’de bayram havasında geçti. Liseli ve üniversiteli öğrencilerinin de destek verdiği grev yürüyüşüne yağmura rağmen yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve bu konfederasyonlara bağlı sendikalar ile Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikaların bir günlük uyarı grevi büyük bir coşkuyla kutlandı.

AKP öfkesi yağmur dinlemedi
18 Mart İlköğretim Okulu önünde bir araya gelen sendikalar, aniden bastıran yağmura rağmen sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Sağanak yağmur altında kalan sendika üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri, İnönü Caddesi’ni takip ederek, `Zafer Direnen Emekçinin Olacak` sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında evinde olan bazı Çanakkaleliler ise, yürüyüşe alkışlayarak destek verdi.

833
Konfederasyonu (DİSK) ve bu konfederasyonlara bağlı sendikalar ile Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikaların bir günlük uyarı grevi büyük bir coşkuyla kutlandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Emek Partisi İl Başkanı Kenan Erkul’un yanı sıra CHP, EMEP, TKP gibi partiler ile Emek Gençliği, Halkevleri, Liseli Genç Umut gibi gençlik örgütleri de katıldı.
 
 
 
AKP öfkesi yağmur dinlemedi
18 Mart İlköğretim Okulu önünde bir araya gelen sendikalar, aniden bastıran yağmura rağmen sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Sağanak yağmur altında kalan sendika üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri, İnönü Caddesi’ni takip ederek, `Zafer Direnen Emekçinin Olacak` sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında Taksim Gezi Parkı için düzenlenen gösterilerde meydana gelen olayları protesto eden grup, `Hepimiz Çapulçu, Hepimiz Eşkıyayız`, `Her Yer Taksim Her Yer Direniş` sloganlarını attı. Yürüyüş sırasında evinde olan bazı Çanakkaleliler ise, yürüyüşe alkışlayarak destek verdi.
 
 
 
DİSK’in yürüyüşü belediyeden başladı
DİSK ve KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen üyeleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı yürüyüşünü Çanakkale Belediyesi merkez binası önünden başlattı. Kalabalık bir grup ile “Kazdağları’ndan Taksim’e direniş” pankartı arkasında 18 Mart İlköğretim Okulu önüne kadar yürüdü. Sık sık sloganlar atıp, ıslık çalan gurup, AKP iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.
 
 
Halaylarla son buldu
Yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlayan gruba ilk olarak KESK Dönem Sözcüsü Zeki Önder, ZDİSK adına Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan ve Birleşik Kamu İş temsilcisi Ahmet Bozdemir, birer konuşma yaptılar. Ayrıca mitingde Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant’ta kısa bir konuşma yaptı. “KESK adına Türkiye’de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendiriyor” diyen, KESK Dönem Sözcüsü Önder, Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından miting halaylarla son buldu.
 
 
Paylaş