Havaalanı 18 Mart`a yetişecek mi?

Çanakkale Havaalanı`nda pist genişletme çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayında son bulacağı ifade edilen çalışmaların 18 Mart tarihine yetiştirilmesi, gündüz uçuşlarının yapılabilir hale getirilerek açılışının gerçekleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.

859
Çanakkale Havaalanı`nda yapımı devam eden pist genişletme çalışmaları hız kesmiyor. Bir süredir uçuşa kapalı olan havaalanının, pist büyütme, genişletme ve PAT sahalarının onarımının normal süresinin Mayıs ayına kadar olduğu öğrenildi. 500 işgünü süresi olan çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediği, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda çalışmaların Mart ayına kadar büyük ölçüde tamamlanması ve gündüz uçuşlarına başlanması planlanıyor. 18 Mart`ta açılışının yapılmasının da düşünüldüğü öğrenilirken, çalışmaların bu doğrultuda sürdürüldüğü ifade edildi.
 
Kapasitesi artırılıyor
Mevcut pisti bin 800 metre uzunluğunda, 30 metre eninde olan Çanakkale Havaalanı, büyütme çalışmaları ile kapasitesi artırılacak. 1995 yılında hizmete giren ve uzunca bir süre atıl kalan havaalanında, son yıllarda trafik artışının hızlandığı gözlemlenirken, önümüzdeki yıllarda bu trafiğin daha da artacağı tahmin ediliyor.
Paylaş