Hastanebayırı Spor'a yeni çehre

807

 40 yıldır Çanakkale’nin futboluna değer katan Hastanebayırı Spor Kulübü sahası için açılış töreni düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, sporun değerini arttırmak adına yapılan tadilat çalışmasının ardından Hastanebayırı Spor Kulübü’nün saha açılışı yapıldı. 1978 yılında kurulan ve bugüne kadar birçok yıldız futbolcu yetiştiren Hastanebayırı Spor Kulübü sahası için önceki gün düzenlenen açılış törenine Milli Takımın eski efsane futbolcularından Fenerbahçe’den Oğuz Çetin, Galatasaray’dan Ergün Penbe, Beşiktaş’tan Ali Gültiken ve Trabzonspor’dan Hami Mandıralı katıldı. Törende Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Hastanebayırı Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Parlak, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız ve sporseverler yer aldı. tören protokolünün konuşmasının ardından sahanın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyelerinin yaptığı başlama vuruşu ile saha resmen açılmış oldu. 

 
“Kulübümüz, altyapıya verdiği önemle Türk futboluna yıldızlar kazandırmıştır”
Hastanebayırı Spor Kulübü saha açılışında konuşma yapan Kulüp Başkanı Zekeriya parlak; “40’ıncı yılını kutladığımız kulübümüzün ilk yıllarında ‘Bahçe Spor’ diye nitelendirilen, ağaçların altında hazırlanılan, kullanıldığında çok daha ilkel ve zor koşullarda spor adına hizmet eden burada modern tesislerimizi yapmanın onurunu yaşamaktayız. Bu uğurda yola çıkıp mücadele ettiğimiz ancak bugün aramızda olmayan büyüklerimizi de rahmetle anıyoruz. Kulübümüz, altyapıya verdiği önemle Türk futboluna yıldızlar kazandırmıştır ve kazandırmaya devam edecektir. Sporun pekiştirdiği dostluk, arkadaşlık, barış ve kardeşlik duygularıyla bize bu anlamda köprü olan tüm protokol üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

“Sahaların çoğalması, geleceğin yıldız sporcularının yetişmesini sağlayacaktır”
Açılış töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp; “Açılışı yapılacak futbol sahası da dahil olmak üzere ilimiz sporuna ve spor tesislerinin yapımına sağladığı ciddi destek ve katkılarından dolayı tüm protokol üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak spora hizmet adına mücadele eden tüm spor kulüplerimizin bugüne kadar yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Amatör spora temel teşkil eden bu ve bunun gibi semt sahalarının çoğalması, geleceğin başarılı yıldız sporcularının yetişmesine de imkan sağlayacaktır” dedi. 
 
“Burada çok kez turnuvalar yapıldı, çok başarılı gençlerimiz yetişti”
Sahanın daha önce Çanakkale Belediyesinde olduğunu ve gerekli hizmetin yapılmasının ardından tekrar Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne teslim edildiğini söyleyen Başkan Ülgür Gökhan; “Burası 1978 yılında bu şekilde değildi, hem toprak sahaydı hem de etrafı açıktı. Tabi burada çok kez turnuvalar yapıldı, çok başarılı gençlerimiz yetişti. Ama sonuç itibariyle halı saha olması noktasında talep olmuştu. 2006 yılında Gençlik Spor İl Müdürlüğü, burayı 10 yıllığına bize tahsis etti. Biz de buranın hali sahasını, tellerini, tesis binasını yaptık ve burayı Hastanebayırı Spor Kulübüne tahsis ettik. 2006 yılında burayı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teslim ettik. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, burada tekrar tadilat çalışması yaptılar. Burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
 
“Dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum”
Hastanebayırı Spor Kulübü’nün çok başarılı futbolcular yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam ettiğini belirten AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Hastanebayırı Spor Kulübü, bir fabrika gibi sporcu yetiştirdi. Öncelikle dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada başarılı futbolcular yetişti. Burada özellikle kızların futbol oynadığını göründe daha da seviniyorum. Daha çok kız futbolcularımızın yetişmesi taraftarıyım. Herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Hastanebayırı örneği, şehrin dertlerinin aşılmasının en güzel örneğidir”
Açılış töreninde katılımcılara hitap eden AKP Milletvekili Bülent Turan; “40 yıldır kentimizde hizmet eden, hatıraları olan kulübün küçük bir hatırası için bir aradayız. Hastanebayırı örneği, şehrin tüm dinamiklerinin şehrin dertlerine omuz verdiğinde nasıl sonuç alınabileceğinin bir örneğidir. Oturup konuştuğumuzda her türlü sorunu giderme imkanımız var. Şehrin dinamikleri, yeri geldiğinde siyasal fark gözetmeksizin bir masada olmaları gerekiyor. Bu saha, bunun göstergesidir. Çanakkale’mizde kayıtlı 38 bin spor yapan gencimiz var.  Altyapı veya imkanlar olmasa bunların olması çok zor. Çanakkale’mizi eğitimde, sağlıkta, turizmde, tarımda nasıl ki ’merkez’ yapmak istiyorsak, sporda da ‘merkez’ yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş