Hastane yerinin değişmesi tartışılıyor

Çanakkale’ye yapılması planlanan 500 yataklı Devlet Hastanesi’nin yeri konusunda ortaya çıkan gelişmelere CHP’li Serdar Soydan’dan destek gelirken, vatandaşlar ise yine ulaşım problemi olur dediler.

1183
Soydan: “Doğru bir karar”
Çanakkale’ye yapılacak yeni devlet hastanesinin tam teşekküllü ve merkeze yakın olması gerektiğin ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Ben kişisel olarak tepedeki yeri çok uygun görmemiştim. Hastanenin daha kolay daha ulaşılabilir bir yerde olması gerekir. Şehre yakın bir yer olması lazım. Bizim arzu ettiğimiz hastanenin tam teşekküllü olması hastalarımızın başka şehirdeki hastanelere ihtiyaç duymadan bütün sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir hastane olma-sını istiyoruz. Hastane yapalım derken eski hastanenin bulunduğu bölgenin yıkılmasına da karşı çıkarız” dedi.
 
Vatandaşlar kararsız
Yeni Devlet Hastanesi’nin yeri ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar ise bu konuda tedirgin olduklarını dile getirdi. Merkeze uzak bir yere yapılmasının getireceği ulaşım sıkıntısına değinen Çanakkaleliler, “Şimdi ayağımızın altında olan bu hizmeti bulamayacağız. Nereye yapılırsa yapılsın, sonuç yine aynı. Sarıcaeli için de ulaşım derdi olacak” diye görüş bildirdiler.
 
Bu arada CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da; “Hastanelerin en önemli konusu özelleştirme. Özelleştirme süreci hazırlıkları sürüyor. Büyük bir ihtimalle Çanakkale pilot bölge” diyerek konuya bu yönden yaklaştı.
 
Çanakkale’ye yapılması planlanan devlet hastanesinin yerinin değişmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Çanakkale ziyaretinin ardından Vali Güngör Azim Tuna‘nın da düzenlediği basın toplantısında hastane yerinin değişikliğinden söz etmesi kamuoyunda merak uyandırdı. CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, sağlık alanındaki özelleştirmeler ve Çanakkale’nin pilot bölge olmasına dikkat çekerken, Serdar Soydan da, tam teşekküllü bir hastanenin en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade etti.
 
 
“Tam teşekküllü hastane olmalı”
Çanakkale’ye yapılacak yeni devlet hastanesinin tam teşekküllü ve merkeze yakın olması gerektiğin ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Ben kişisel olarak tepedeki yeri çok uygun görmemiştim. Hastanenin daha kolay daha ulaşılabilir bir yerde olması gerekir. Şehre yakın bir yer olması lazım. Bizim arzu ettiğimiz hastanenin tam teşekküllü olması hastalarımızın başka şehirdeki hastanelere ihtiyaç duymadan bütün sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir hastane olmasını istiyoruz. Hastane yapalım derken eski hastanenin bulunduğu bölgenin yıkılmasına da karşı çıkarız” dedi.
 
 
“Hastaneler özelleşecek”
Yeri tespit edilmeyen bir hastanenin yatırımı programına nasıl alındığını sorgulayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Hastanelerin en önemli konusu özelleştirme. Özelleştirme süreci hazırlıkları sürüyor. Büyük bir ihtimalle Çanakkale pilot bölge” dedi.
 
Sarıbaş şunları söyledi; “Çanakkale deki merkez bina kalmalı ve hastane olarak devam etmelidir. Özellikle eski hastane yerleri ve çevresindeki cumhuriyet yapıları da korunmalı. Şehir merkezindeki güzellikler yıkılmamalı. Şehir merkezindeki hastane kalarak yeni bir hastane yeri konusunda ortak karar alınmalı. Aslında bu gelişmeye bakıldığında hazırlanılmadığı ortaya çıkıyor. Yeri bile tespit edilmeyen bir hastane nasıl yatırım programına alınır nasıl pilot bölge ilan etmişler bence bu tartışılır. Çanakkale deki bir hastane yerinin öncelikleri Çanakkale halkı ile ortak bir noktada buluşularak karar verilmesi gerekir. Özelleştirme hazırlığı görülüyor. İlçeler ve civar hastanelerin kapatılarak özelleştirilmeye doğru yönelim var.”
Paylaş