Hastane yeri Belediye Meclisi gündeminde
Çanakkale Devlet Hastanesi yeri Belediye Meclis Toplantısında görüşüldü. ÇOMÜ’nün Teknopark olarak belirlediği alanın hem devlet hastanesi hem de ÇOMÜ uygulama ve araştırma hastanesi olabileceği görüşü ağırlık kazandı.
Çanakkale Belediye Meclis toplantısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Çanakkale ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş tarafından gündeme getirilen yeni yapılacak devlet hastanesi yeri de tartışıldı.
“Hastane yeri uygun değil”
Devlet Hastanesi yerinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ziyareti sırasında gündeme geldiğini ifade eden CHP Belediye meclis Üyesi Celal Karakaş; “Yatak başına 120m2 alan olmalı. Çanakkale’ye 500 yataklı hastane öngörülmüş 70 dönümde arazi gerekiyor. Kent merkezindeki mevcut alan büyütülebilir ve hastane buraya yapılabilir” dedi.
Çanakkale Belediye Meclis toplantısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Çanakkale ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş tarafından gündeme getirilen yeni yapılacak devlet hastanesi yeri de tartışıldı. ÇOMÜ’nün de uygulama ve araştırma hastanesine yer aradığı bir ortamda her iki hastanenin de teknopark olarak kullanılması düşünülen alanda birleştirilmesinin uygun olabileceği yönünde görüş birliğine varıldı.
“Hastane yeri uygun değil”
Devlet Hastanesi yerinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ziyareti sırasında gündeme geldiğini ifade eden CHP Belediye meclis Üyesi Celal Karakaş; “Yeni yapılacak Çanakkale Devlet Hastanesi yeniden yapılması ve şehir dışında yapılması söz konusu olduğu zaman bu hastanenin merkeze yapılabileceği konusunda bilgi vermiştim. Konu konuşuldu sonra unutuldu. Sağlık bakanlığı ülkemizde hastaneleri yenileme yoluna girmiştir. Bir takım standartlar gelişti. Teknoloji gelişiyor yaklaşımlar gelişiyor. Yatak başına 120m2 alan olmalı. Çanakkale’ye 500 yataklı hastane öngörülmüş 70 dönümde arazi gerekiyor. Kent merkezindeki mevcut alan büyütülebilir ve hastane buraya yapılabilir” dedi.
Karakaş şunları söyledi; “ Sağlık Bakanı Akdağ’ın ziyaretinde Çanakkale Devlet Hastanesinin detayları konuşuldu. Bende toplantıda söz aldım yeni yapılacak yerin uygun olmadığını söyledim. Bence, Çanakkale Bursa çıkışında ve mezarlığın karşısı dahil, Çan Bursa kavşağı, çevre yolunda herhangi bir yerin olabileceğini arazinin boş olduğunu ekonomik koşullarda istimlak edilebileceğini ifade ettim. Çanakkale nüfusunun ağırlıklı kısmının Tanşaş’ın kuzeyinde ikamet ettiğini bu nüfusun Kepez’e gitmek için Atatürk Caddesi ve Troya caddesini kullanmak zorunda kalacakları için sıkışıklık yaşanabilir. Ayrıca garaj itibarıyla çevreden gelecek insanlar açısından da Çan Bursa yolu aksı daha uygun. Üniversite de arazi arıyor ikisi birlikte bu alana ya da üniversitenin teknopark olarak düşündüğü alana hastaneler yapılabilir” dedi.
“Süreç uzayacaktır”
AKP Grup Başkan Vekili Cumhur Kabasakal da “Tarım alanı için kamu yararı gözetilebilir. İstimlak edilen yerler dışındaki alanlar imara açılamaz. Buda bağış yolu ile arazi teminini olumsuz etkileyecektir. Devlet kamulaştırmayla istimlak edebilir. Ama kamulaştırmaya itiraz olursa süreç uzayabilir” dedi.
“Bir an önce çözülmeli”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün de uygulama ve araştırma hastanesi için yer aradığına işaret ederek; “Üniversitenin de yer sıkıntısı var. İki proje birleştirilebilir. Birlikte hızlı hareket edilirse çözüm bulunabilir. Teknopark olarak belirlenen yer olabilir” dedi.