Harun Yıldız’a akademisyenlerden tepki

Doç. Dr. Harun Yıldız’ın geçtiğimiz Cumartesi günü Rektör Laçiner’in istifa talebiyle kentin çeşitli dinamiklerinin yapmış olduğu mitingden bir gün önce Rektörlük binası önünde yapmış olduğu basın açıklamasındaki “rantını kaybetmiş bazı marjinal kişi ve gruplar tarafından yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz” sözlerine ÇOMÜ’lü akademisyenlerden tepki geldi.

1485
Doç Dr Harun Yıldız’ın “ÇOMÜ’de rantını kaybeden marjinal kişiler “sözleri üzerine ÇOMÜ’de akademisyenler bu sözlere bir anlam veremediklerini belirtiler. Dün eski Rektör Akdemir yanında yer alanların neredeyse tamamının bu gün de Laçiner’in yanında olduğunu ifade eden bazı akademisyenler “Bundan önceki dönemlerde bu denli sistemli bir biçimde kimsenin özlük haklarıyla oynanmadığını, kimsenin ötekileştirilmediğini” söylediler. Münferit olayların her dönem olduğunu belirten akademisyenler “ancak bu gün yönetimde olan veya yönetime yakın olan insanların hiçbirinin geçmişte herhangi bir zarar gördüğüne şahit olmadık, zarar görmüş olanlar varsa onlar yine yönetimde değiller. Örneğin Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, Ali Akdemir döneminde tahmin ediyoruz ki en az 2 yıl kadro beklemek zorunda kaldı” dediler.
 
Bir nevi nefret söylemi
Harun Yıldız’ın sözlerine ilişkin akademisyenler yapmış oldukları değerlendirme ile bilim etiği açısından önemli bir tespitte bulundular. Akademisyenler yapmış olduğu değerlendirmede;”insanlar kendilerinden olmadığını düşündükleri insanları, kimseye zarar vermemiş olan insanları, kimseye zarar vermeyi düşünmeyen insanları neden nefretle kınar ki? Bilim insanı kendi adına konuşur. Bu insanlar Doç. Dr. Harun Yıldız’a ne yapmışlardır? Yoksa Sayın Yıldız kendi adına konuşmamakta mıdır? Bu ayrım, bu nefret söylemi ülkemizin hayrına değildir.” İfadelerine yer verdiler.
Paylaş