Hamzakoy Otel sahipsiz

1612
Turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Çanakkale’de ÇOMÜ’ye bağlı uygulama otelinin sahipsiz kalması dikkat çekiyor. Üniversitenin Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığının otel ile ilgili sorumluluklarının kendilerinden alındığı, Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfının da devre dışı kaldığını öğrendiğimiz  Hamzakoy Uygulama Oteli için görüşlerine başvurduğumuz ÇOMÜ Genel Sekreterliği ise konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Kapalı bir Otel için alınan Güvenlik görevlisi konusu da “bankamatik memur” tartışmasını beraberinde getirdi.
 
 
Turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Çanakkale’de ÇOMÜ’ye bağlı uygulama otelinin sahipsiz kalması dikkat çekiyor.  Onsekiz Mart Üniversitesi`ne bağlı uygulama oteli olarak işletilen, Gelibolu`da merkezi bir konumda Hamzakoy sahilinde bulunan otel kaderine terk edilmiş izlenimi veriyor. Büyük umutlarla açılan, açıldığı ilk yıllarda çeşitli etkinlikler düzenlenen özellikle yaz mevsiminde turistlerin akınına uğrayan otel uzun bir süredir tadilata bulunuyordu. 2012 Ocak ayında tekrar hizmete açılması planlanan otelle ilgili henüz bir gelişme olmadığı öğrenildi. Tadilatın uzun zaman alacağı otel’in bu yaz mevsimine yetiştirilemeyeceği bildirildi. Hamzakoy otel’le ilgili en çarpıcı gelişme ise otel’in üniversitede hangi birime bağlı olduğunun tam olarak belirlenmemesi olarak göze çarpıyor.
 
ÇOMÜ‘nün resmi sitesinde otelin Sağlık Kültür Spor dairesine bağlı olduğu yazılıyor. Ancak Sağlık Kültür Spor dairesinde görüştüğümüz yetkililer kendilerinden otelin alındığını ifade ettiler. Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfına da bağlı olmadığı öğrenilen otelin son durumu ile ilgili hiçbir yetkili açıklamaya yapmıyor. ÇOMÜ Genel Sekreterliği ise konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
 
ÇOMÜ’nün Resmi sitesinde ayrıca sosyal yaşam, tesisler sosyal hizmet linklerinde yer alan Hamzakoy Otel seçildiğinde bilgi olarak boş bir ekran çıkıyor. Kapalı olan otele bir süre önce güvenlik görevlisi alındığı öğrenildi. Otel kapatıldıktan sonra alınan güvenlik görevlisinin hangi amaca hizmet ettiği ise bilinmiyor. Otel’i korumakla görevlendirilen güvenlik görevlisi ise adeta sırra kadem basmış durumda. Görevlinin henüz otele uğramadığı iddia ediliyor. Gelibolulu vatandaşlar ise henüz otel yakınlarında bir güvenlik görevlisi görmediklerini ifade ediyorlar.
Paylaş