Hamidiye Tabyaları yenileniyor

Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Hamidiye Tabyaları`nda yenileme çalışmaları start aldı. 105 dönümlük arazi üzerinde bulunan Hamidiye Tabyaları`ndaki çalışmaları inceleyen AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, çalışmalar ile ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

962
 
Hamidiye Tabyaları`nda başlayan yenileme çalışmalarını AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Julide İskenderoğlu, AKP Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay ve partililerle birlikte inceleyen AKP`nin Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, 17 milyon TL`ye mal olacak projenin tamamlanmasıyla birlikte Hamidiye Tabyaları`nın kent turizmine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Tabyalarda tematik müzeler, spor ve eğlence alanlarının yer alacağını belirten Daniş, çalışmaların 2015 yılında biteceğini ifade ederek; “105 dönümlüm tarihi tabyaların bulunduğu alanı halkın kullanımına açmak bizim en büyük arzumuzdu. Projelendirme çalışmalarının ardından bu bölgeyi kültür merkezine haline getirmekten yanayız. Tabyaların içinde Çanakkale savaşlarına ait müzeler olacak. 105 dönümlük alanda spor alanları ve dinlenme alanları oluşturacağız. Çalışmalar 2015 yılına bitmiş olacak” dedi.
 
 
“Çanakkale sahili tek kordon haline getirilecek”
Söz konusu alandaki 10 tabyada restorasyon çalışmalarının yürütüleceğini dile getiren Daniş; “Tabyaların hepsinin içi ve dışı restore edilecek, su izolasyonu sağlanacak. İlk 6 bonet müze haline getirilecek. Her biri farklı temada olacak. 4 bonette kültürel alan olacak. Birinci ve sekizinci büyük bonetler, bunların içinde 8 oda var. Buraları kültür alanı haline getirilecek. 105 dönümlük bir alan var. Sportif amaçlı bir alanlar yapılacak. Girişin sol tarafı da daha çok sosyal alan, yeme-içme, dinlenme alanları olacak. Mevcut ağalar korunacak ve diğer bölgeler de ağaçlandırılacak. Bu şekilde Çanakkalelilere hizmet edecek. Tabyaların önündeki alan ise, yeni kordon ve mevcut kordonla birleştirilerek, Çanakkale sahili tek kordon haline getirilecek” şeklinde konuştu. Daniş, projenin ihale bedelinin 17 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
Paylaş