Halkevi’nden dayanışma yemeği

Bu yıl 81’inci kuruluş yılını kutlayan Halkevleri, Çanakkale’de dayanışma yemeği düzenledi. “Halkın Hakları Var” ödül töreninin de yapıldığı geceye Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da katıldı. Ersoy burada yaptığı konuşmasında “Evet, barış istiyoruz ama AKP’ye de güvenmiyoruz” dedi.

790
Çanakkale Halkevi, Halkevleri’nin kuruluşunun 81’inci yılı nedeni ile Anafartalar Oteli’nde dayanışma yemeği düzenledi. Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Eğitim-Sen Şube Başkanı Talat Koç, TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, BDP İl Başkanı Abdullah Güler ile Halkların Demokratik Kongresi yöneticileri ve çok sayıda halkevi dostu katıldı.
 
 
Türkülerin söylenip halayların çekildiği dayanışma yemeği Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’un konuşması ile başladı. Ersoy, AKP iktidarını sert bir dille eleştirirken, çözüm sürecinde AKP’ye güvendiklerini de ifade etti. Ersoy, “Evet, ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. AKP kendi iktidarını sağlamlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Diğer yandan halkların AKP’ye karşı direnişi de her geçen gün farklı alanlarda büyüyor. AKP zorda. Erdoğan şimdi de halkın barış ve kardeşlik gibi büyük özlemlerini kullanarak iktidarını sağlama alma derdindedir. Evet, barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, kardeşlik istiyoruz ama, AKP’ye güvenmiyoruz. Güvendiğimiz tek şey halkın mücadelesidir. Çünkü AKP ikiyüzlü. 29 yıldır süren bu savaşın 11 yılı AKP iktidarında yaşandı. Erdoğan, her seçimden önce akan kanı durdurma sözü verdi. Aksine savaş şiddetlendi. Daha geçen yıl Newroz bütün ülkede yasaklandı. Peki, ne oldu bu yıl Tayyip Erdoğan’a? İşler değişti. Çünkü Tayyip Erdoğan başarısız oldu. Suriye’de başarısız oldu Irak’ta başarısız oldu. Uludere’de başarısız oldu. AKP’nin başarısızlığını yenilgiye çevirecek olan ise bizleriz. Diktatörlük heveslisi Erdoğan’dan hesap soracak olan yine bizleriz. Bu topraklara barışı ve kardeşliği getirecek olan da halkın mücadelesidir” dedi. İlki geçen yıl yapılan Halkın Hakları ödülleri ise sahiplerini buldu.
 
Paylaş