havadurum

Halk, yerel yönetim ve başkanından memnun...

Kasım 2011 tarihinde 1100 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılan kamuoyu araştırmasından Çanakkale halkının, Çanakkale Belediyesinden ve Başkanından memnun olduğu gerçeği ortaya çıktı. Araştırma Çanakkale kenti seçmenlerinin Belediye faaliyetlerini nasıl değerlendirdiklerini ve önümüzdeki seçimde Belediye Başkanlığı için verilecek oyların partilere dağılımını ortaya çıkarmak amacıyla yapıldı.

660
Çanakkale Belediyesi’nin  2.5  yıllık projeleri halkın desteğini aldı...
Çanakkale Belediyesi faaliyetlerinin kamuoyu üzerindeki etkilerinin de ölçüldüğü araştırmada “Son 2.5 yıl içersinde yapılan projelerden yapılmamalıydı dediğiniz var mı”  sorusuna %63.5oranında “yok” cevabı çıktı.
 
Çanakkale Halkı yerel yönetimden %39,9 oranında, %46,4 oranında da başkanından memnun
Yerel yönetimden “memnun olan” vatandaşların yüzdesi 39.9 olur iken, “memnun olmayanların” yüzdesi 24.2 olarak ölçüldü. %32.5 oranındaki bir kesim  “ne memnun, ne değil” derken %3.5 oranındaki bir kesimde fikrim yok cevabını verdi. Başkan Ülgür Gökhan için bu oranlar %46,4 oranında” memnun” %18 oranında “memnun” değil, %22.4 oranında “ne memnun ne mennun” değil %13.3 oranında “fikrim yok” olarak gerçekleşti.
 
 
 
 
Halkın, Başkan Gökhan ve Yerel yönetime bir nevi güven tazelediği anket sonuçlarında  önümüzdeki belediye seçimlerinde “hangi partiye oy vereceksiniz” sorusundan %28,8 oranındaki oran ile CHP birinci parti çıktı.AKP’nin %11,9 oranına karşılık Adaya bağlı diyenlerin oranı %25.6, cevap yok diyenlerin oranı %18,5 olarak belirlendi. CHP’nin birinci parti olarak gözükmesine rağmen adaya bağlı olarak ve  cevap yok oranlarının  ayrıca %6.6 oranındaki kararsız oyların durumu değerlendirildiğinde bu konuda CHP’nin eli çok rahat olarak gözükmemektedir. Memnuniyet derecesinin olumlu havası aynı şekilde siyasi tercihlere net bir şekilde yansımamıştır.Bu tespit ‘O partinin adayı kim olursa olsun, oyunuzu o partiye mi vereceksiniz?’ sorusuna %25.7 evet oyu ile doğrulanmaktadır. Geride kalan %75 gibi önemli bir çoğunluğun  siyasal tercih itibarıyla kararının adaylara göre belirleneceği gerçeği önemle not edilmelidir. Oy verme olasılığı ölçümlemesinde CHP %25.5 ile “kesin oy vereceğim 1. Parti”kategorisinde iken AKP bu kategoride %11.4 şeklinde bir orana sahip. “ Asla oy vermeyeceğim kategorisinde” CHP %14. İken AKP  %36.6 gibi yüksek bir oranda. Oy verme olasılığı noktasındaki CHP’ için ortaya çıkan sonuçların olumlu olması da önemli bir işarettir.
 
 
 
Paylaş