Halk otobüsleri davası 12 Nisan’da

Müfettiş soruşturmasının ardından 22 Eylül 2010 tarihinde S.S. 18 No’lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üye ve yöneticilerine yönelik olarak yapılan operasyonun ilk duruşması tamamlandı. İkinci duruşmanın 12 Nisan tarihine ertelendiği öğrenilirken Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu iddianamedeki suçlamalar tamamen çürümüştür” dedi...

757
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da aralarında bulunduğu 82 kişiyi kapsayan davanın ilk duruşması önceki gün yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar süren davanın bazı sanıklarının duruşmaya katılmadığı öğrenildi. Sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığı ve ilk ifadelerin verildiği duruşmada sanıklara çeşitli sorular da soruldu. 182 sayfa ve 45 klasörden oluşan iddianamede, sanıklara yönelik 48 eylem ve 16 olay suçlaması bulunurken, duruşmanın 12 Nisan tarihine ertelendiği öğrenildi.
 
“İddialar çürümüştür”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı duruşma bitiminde Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve Çanakkale Belediyesi çalışanları karşıladı. Günün yorgunluğu her halinden belli olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada yaptığı açıklamasında iddianamedeki suçlamaların çürüdüğünü ifade etti. Başkan Gökhan, “Davada da gördük ki iddianamede yer olan suçlamalar tamamen çürümüştür. Dağ fare doğurmuştur. Teknik anlamda cevabını veremeyeceğimiz herhangi bir suçlama bulunmamaktadır. Belediyemiz kooperatifle birlikte Çanakkale halkına en kaliteli ulaşım hizmetini vermeye devam edecektir” dedi.
 
Öte yandan Duruşma başında ve sonunda CHP İl ve İlçe yönetiminden kimsenin katılmaması dikkat çekti.
Paylaş