havadurum

Halk destek verdi

Çanakkale, Vakıflar İş Hanı ve Belediye İş Merkezinin olduğu bölgelerin meydan olarak düzenlenmesi projesini konuşuyor ve tartışıyor. Vakıflar İş Hanı ve Belediye İş merkezinin yıkılarak kente meydan olarak kazandırılması fikrine vatandaşlardan da destek geldi. Görüşlerini aldığımız vatandaşlar projenin uygulamasından yana olduklarını bildirdiler.

1035
Vatandaşlar kente halka açık yeni alanlar kazandırılmasının faydalı olacağını ifade ettiler. Çanakkale’nin yararına olacak olan her türlü projeye destek verdiklerini belirten vatandaşlar, depreme dayanıksız olan Vakıflar İş Hanı’nın yanı sıra Belediye İş Merkezi’nin de yıkılarak yerine çevre düzenlemesiyle birlikte daha modern ve nezih bir ortam yaratılmasının kent açısından çok daha anlamlı olacağını dile getirdiler.
 
Çanakkale Vakıflar İş Hanı ve Belediye iş Merkezinin olduğu bölgelerin meydan olarak düzenlenmesi projesini konuşuyor ve tartışıyor. Vatandaşlar kente halka açık yeni alanlar kazandırılmasının faydalı olacağını ifade ettiler. Çanakkale’nin yararına olacak olan her türlü projeye destek verdiklerini belirten vatandaşlar, depreme dayanıksız olan Vakıflar İş Hanı’nın yanı sıra Belediye İş Merkezi’nin de yıkılarak yerine çevre düzenlemesiyle birlikte daha modern ve nezih bir ortam yapılmasının kent açısından daha çok anlamlı olacağını dile getirdiler. Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan Vakıflar İş Hanı ve Belediye iş Merkezi ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşların düşünceleri şu şekilde:
 
 
Yaşar Pıncık
“Vakıf iş hanı şehrin en kıymetli yerlerinden biri. Ben ticari alan olarak kullanılmasından yanayım. İnşaatı durdurulan bölge var. Neden meydan olsun eğer açacaksak binaları halk bankasının da olduğu alanı yıkalım Cumhuriyet meydanından çıktık mı denizi görelim. Karayolları var, tarım il müdürlüğü var oraları açılabilir. Değerlendirilebilir. Yıkılıp yenisi de yapılabilir.”
 
 
Hasan Özyılmaz
“Anafartalar Oteli yıkacaklar meydan yapacaklar. Anafartalar yıkılınca cephe açılacak. Orası yıkılırsa genişleyecek halk için ferah bir yer kazanılmış olacak. Deniz kenarında oturma imkanı olacak. Çok şey söyleniyor ama bence aşırıya kaçılıyor. Meydanlar yetmez ama her yeri de yıkmaya çalışmayalım. Yaptıklarımızı yıkmayalım.
 
 
Hidayet Kutlu
“Belirtilen alanlarında kente meydan olarak kazandırılmasını isterim. İyi olur. Ekonomiyi de düşünmek gerekir. Yeşil alan kazandıracağız diye bir yerleri harcamamak lazım.”
 
 
Şerif Güzel
“Çanakkale için daha iyi olur. Bu gelişme, meydanların sayısının arttırılmasını iyi bulurum. Destekliyorum. Vatandaşlar için daha faydalı olur.”
 
Hüseyin Cesur
“Biz iyi buluruz. Kötü bir şey değil. O bölgeler de bu binalar kaldırılırsa daha fazla insanımız kullanır daha iyi olur. Çanakkale için ne yapılırsa iyi olur. Yapılan insanların yararın olur. Belediyemizde özellikle bu düzenleme çalışmalarında oldukça başarılı. Alt yapı ve kordon boyu çalışmalarını çok başarılı buluyorum”
Paylaş