havadurum

Halk denizle kucaklaşacak

Vakıf İş Hanı ve Belediye İş Merkezinin de yıkılarak kente meydan olarak kazandırılması fikri toplumda destek görüyor. Çanakkale iki yeni meydanla birlikte daha yaşanabilir bir kent haline geleceği görüşü böylesi bir düzenlemenin kentin turizm hareketine de katkı sağlayacağı belirtiliyor.. İşadamları da kentin önünün açılması için bu projelerin gerçekleşmesi gerektiği yönünde görüş belirttiler. Gelişmelerin kentin tüm aktör ve siyasetçileri ile yapılması gerektiğini ifade eden işadamları, "Kent halkı için bir takım alanlar yaratmalıyız." şeklinde konuştular....

668
Çanakkale iki yeni meydanla birlikte daha yaşanabilir bir kent haline geleceği görüşü toplumun çeşitli kesimlerinden destek görüyor. İş adamları da kentin önünün açılması için bu projelerin gerçekleşmesi gerektiği yönünde görüş belirttiler. Gelişmelerin kentin tüm aktör ve siyasetçileri ile yapılması gerektiğini ifade eden işadamları kent halkı için bir takım alanlar yaratmalıyız şeklinde konuştular.
 
 
“Vakıflar İş Hanı’nın yıkılması kaçınılmazdır”
Belirtilen bölgelerdeki yıkımların tek başına belediye tarafından yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; “İş dünyası olarak baktığımızda, kimsenin zarar etmesini ve kimsenin malının ekonomik olarak değersizleşmesine bağlı olarak olumsuz etkilenmesini istemediklerini  ama bir kentin de yaşanabilirlik açısından en uygun hale getirilmesini gözetmeliyiz. Vakıflar İş Hanı’nın yıkılması kaçınılmazdır. Ama oradaki vakfın insanlara ve öğrencilere verdiği katkıları da unutmamak gerekir. Belediye İş Merkezi’ni tamam yıkalım ama oradaki işyerleri  sadece belediyeye ait olsaydı sorun yoktu. Ancak orada mülkiyet sahipleri var. O mülkiyet sahiplerini de mağdur etmemek gerekir” dedi.
 
Yıldız şunları söyledi; “Anafartalar Oteli yıkılmalı. Ancak oradaki insanları da mağdur etmemek lazım. Çünkü geleceklerini buna bağlamışlar. Yani tek taraflı bakmamak gerekir. Bu tür yıkma olayları belediyenin tek başına yapacağı olaylar  değil. Bunu tüm aktörlerin ve siyasilerinde devrede olduğu mağduriyetlerin yaratılmadığı süreçler oluşturarak yapmalıyız. Bu işler ancak o zaman çözümlenir.”
 
 
“Büyük katkı sağlayacaktır”
Kent halkının denizle buluşması için belirtilen alanların önemli olduğunu ifade eden Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; “Anafartalar Oteli’nin yanındaki alanla ilgili olarak; keşke bu alan daha önceden bu şekilde planlansaydı. Son alınan kararın doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Zemin sağlamlaştırmak için zaman, para harcandı. Bu  projelerin  önceden daha doğru planlanarak yapılmasında fayda vardır” dedi.
 
Üzen şunları söyledi; “ Bu tür meydanlara Çanakkale’nin şiddetle ihtiyacı vardır. Bu konuda da son zamanlarda alınan kararın çok doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Şehrin insanının o tür alanlarda denizle kucaklaşması adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çok daha iyi bir ortam yaratılacaktır. Sonuçta alınan kararın doğru karar olduğuna inanıyorum. Bir takım alanlar daha yaratmalıyız.”
Paylaş