Halk baz için ayaklandı

Barbaros Mahallesi sakinleri, bir kamyon üzerine kurulan baz istasyonuna tepki göstermek amacıyla ayaklandı. Mahallelerine seyyar baz istasyonunun kurulması nedeniyle şaşkına dönen vatandaşlar, bölgeye akın ederek baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını istedi.

1114
 
Her geçen gün Çanakkale’de mantar gibi çoğalan baz istasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Barbaros Mahallesi’ne kurulan seyyar baz istasyonuna tepki gösteren Mahalle Muhtarı Şaban Şahin, “Mahalle halkı diken üstünde, en kısa sürede baz istasyonu kaldırılmalı” dedi.
 
Baz saldırılarının biri bitiyor diğeri başlıyor. Baz istasyonu kurma konusunda akıl almaz yöntemlere başvuranlar halkın iradesini hiçe sayarak bu uygulamalara imza atıyorlar. Sözde yasal boşluklar yaratmak adına böylesi yöntemlere başvurmanın bir hukuk devletinde hukukunda hiçe sayılması olduğunu söyleyen vatandaşlar özellik ile Çanakkale Barosu’nu göreve davet etti.
 
Barbaros Mahallesi’nde Osman Hamdi Bey Caddesi üzerine bir kamyon üzerinde getirilen baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Apartman çatılarına ya da direklere monte edilen baz istasyonlarının aksine park etmiş bir kamyonet üzerine kurulan baz istasyonu görenleri şaşkına çeviriyor.
 
 
Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, “Mahalle sakinleri diken üstünde oturuyor. Bir an önce baz istasyonu kaldırılmalı” dedi. Şahin, şunları söyledi; “Baz istasyonunun kaldırılması için elimizden geleni yapacağız. Mahallemizin halkı bu konuda şikayetçi. Gördükçe morali bozuluyor. Mahalle sakinleri çok tedirgin diken üstünde duruyorlar. Bunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Mahallemizde sıkıntı veriyor. En kısa zamanda mahallemizden yetkili kurum ve kuruluşlar bunu kaldırmalı. Biz mahalle olarak konunun peşindeyiz. Kimler izin veriyorsa mahalle halkının sağlığı ile oynuyorlar. Nereye gidersem bana söylüyorlar. Yakın zamanda kaldırılacağına inanıyorum. Yetkililerin de özverili olacağına inanıyorum. Esenler mahallemizde bu olay oldu. Sayın belediye başkanı üstüne gitti, kaldırıldı. Şu anda aynı şeyi mahallemizde görmek istiyoruz, olacağına inanıyorum. Belediye başkanımıza güveniyorum.”
 
“Mahallemizde Baz İstasyonu İstemiyoruz”
 
 
Osman Vatansever
“Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Özellikle alçak araba üzerinde olması sakıncalıdır. Bu insanlar için çok tehlikeli. Bir an önce kaldırılmalıdır.”
 
 
Şerafettin Sarı
“Burası Çanakkale’nin gelişmekte olan bir bölgesi. Yakında açılacak olan Osman Hamdi Bey Caddesi’ne baz istasyonu kurulmuş durumda. Bu cadde gerçekten çok geniş bir cadde. Bu cadde üzerine böyle bir cihazın kurulması böyle bir şeyin yapılmasına biz karşıyız. En kısa zamanda kaldırılmalıdır. Hemen yanında bahçeler var ürünler yetişiyor. Bunun burada durmasından üzüntülüyüz. Bir an önce kaldırılmalıdır”
 
 
Mehmet Emin Ural
“Bu gibi şeylere devlet el atar. Devlet mi tahsis ediyor, kim tahsis ediyorsa ilgili kurum bir an önce kaldırsın. Ben burada ürün yetiştiriyorum. Bunun olumsuz etkileri benim mahsulüme de zarar veriyor. Bir an önce bunu kaldırsınlar.”
 
 
Refiye Güneş
“Biz çok şikayetçiyiz. Hemen kaldırılsın. Ürünlerimiz mahvolacak. Gördükçe biz hasta oluyoruz. Başımız dönüyor Çoluğumuz çocuğumuz var onlarda zarar görecek. En kısa zamanda kaldırsınlar.
 
Paylaş