havadurum

Hale Gökhan’dan barış ve kardeşlik vurgusu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan, Çanakkale’nin kardeş kenti Osnabrück Kadınlar Birliği ile Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve kadın STK’larının işbirliği ile düzenlenen Kadın Buluşması`nı değerlendirdi. Barış ve kardeşliğe vurgu yapan Hale Gökhan, bu yıl ki teması ‘Kadın ve Sanat’ olarak kurgulanan Kadın Buluşması`nı Çanakkale`de gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

894
 
 
Seramik Müzesi`nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan; Kadın Buluşması`nın kurumsal olarak Türkiye`de kardeş kentler arasında bir ilk olduğunu belirterek; “Salı gününden itibaren düzenlenen Kadın Buluşması`nın hemen hemen sonuna yaklaşıyoruz. İstanbul Milletvekili Şafak Pavey hanımefendinin katılımıyla düzenlenecek olan etkinlik ile Kadın Buluşması`nı sonlandıracağız. Çok heyecanlı ve duygusal bir Kadın Buluşması yaşıyoruz. Aslında Çanakkale`de bunun 2.`sini gerçekleştiriyoruz. Ama bunun kurumsal olarak Türkiye`de kardeş kentler arasındaki Kadın Buluşması`nın bir ilk olduğunu düşünüyorum. Çanakkale Türkiye`deki örnek kentlerden biri. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Özgürlüğümüzle ve modern anlayışımızla ve kadınlarımızın rahatlığı açısından devamlı bahsettiğimiz bir konu. Bugün de süre gelen konferansta bir kez daha bunu yaşama fırsatını yakaladık. Yalnız büyük üzüntüyle söylüyoruz, bizler şanslıyız ama Türkiye`nin genelinde, Ortadoğu da hatta dünyanın pek çok ülkesinde maalesef kadınlar bu kadar şanslı ve bu kadar özgür değiller. Bu da günümüzün bir gerçeği” dedi.
 
 
“Çok heyecanlı ve keyifli bir süreçti”
“Bizler bütün bu duyguları paylaşarak birazda sanatsal boyutuyla birbirimizle alışveriş yaparak güzel bir konferans sürecini devam ettiriyoruz” diyen Hale Gökhan; “Aklımıza takılan hayatımıza, yaşama ve sanata dair neler var ise kardeş kentimizden gelen çok değerli konuklarımızla da paylaştık. Bu çok heyecanlı ve keyifli bir süreçti. Bu süreçte emeği geçen pek çok kişiler var. Özellikle bizi yalnız bırakmayan üniversitenin çok değerli akademik kadrosuna, Başkan Yardımcımız sayın Rebiye Ünüvar`a, Kültür Müdürümüz Özlem Eryiğit`e, Halkla İlişkiler Müdürümüz Duygu Albayrak`a, Özel Kalem Müdürümüz Sevil Albay`a ve belediyemizin tüm çalışan ekip arkadaşlarımıza ve tercümanımız sevgili Tuğba`ya, Muhtarımız Şebnem Kumtepe`ye ve bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok değerli sanatçılarımız vardı. Canlı performanslar sundular. Onlarında emeği ve katkıları için teşekkür ediyorum. Umarım bir başka konferansta yine gülen yüzlü mutlu kadınlar olarak hep bir araya geliriz” şeklinde konuştu. Kadın Buluşması için kardeş kent Osnabrück`ten gelen konuklar ise barışa ve kardeşliğe dikkat çekip, barışın kenti Çanakkale`de düzenlenen Kadın Buluşması`na katıldıkları için onur duyduklarını dile getirdiler.
 
 
Paylaş