havadurum

Hacımusalar "Öğretmenlik Meslek Kanunu iptali için Ankara'da olacağız"

327
Eğitim-Sen`in düzenlediği 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Dayanışma yemeği Balıkçı 286`da gerçekleştirildi. Emekli olan Sevim Kırnıç, Hamiyet Aydoğdu, Hüseyin Karaman, Hanım Gök ve Fatma Yılmaz öğretmenlere plaket taktim edilen dayanışma gecesinde konuşan Eğitim-Sen Başkanı Yasin Hacımusalar, "Demokratik, laik, bilimsel, kamusal, eşitlikçi ve özgürlükçü bir eğitimi savundu. Eğitim-Sen ve kamu emekçileri sendikası KESK ülkemizin çimentosudur, harcıdır, mozaiğidir" sözlerine yer verdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali için 15 Ekim tarihinde Ankara`da olacaklarını ifade eden Hacımusalar, "İş barışımızı bozmak istiyorlar. Ücretli öğretmen, aday öğretmen, normal öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen diyerek bizi ayrıştırıyorlar. Bizler bunlara izin vermeyeceğiz. Bu nedenle önümüzdeki 15 Ekim`de emeğimize, onurumuza, çalışma barışına sahip çıkmak için; Öğretmenlik Meslek Kanunu iptali için Ankara`da olacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü öğretmen, umuttur. Öğretmen gelecektir. Öğretmenler düşlerimizin taşıyıcısıdır. Öğretmen dokunduğunda, dünya çiçeklenir. Biz öğretmenler ve eğitim çalışanları çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz" diye belirtti. Dayanışma yemeğine Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri de katıldı. 
 
"Eğitim-Sen ve KESK tüm renkleri ve kültürleri içinde barındıran rengarenk bir örgüttür"
Hacımusalar Eğitim-Sen`in çğrenciler ve öğretmenler açısından önemine değinerek, "Bizler Eğitim-Sen ve üyeleri olarak bir sorumluluğu taşıyoruz. Bunların bilincindeyiz ve farkındayız. 27 yıldır sorumluluğu en iyi şekilde taşıyan ve bundan sonra da onurlu bir şekilde taşıyacak olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak mücadelemizi sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitim-Sen bugüne kadar haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı; adaleti, demokrasiyi, barışı, bağımsızlığı ve barış içinde bir arada yaşamanın mücadelesini verdi. Demokratik, laik, bilimsel, kamusal, eşitlikçi ve özgürlükçü bir eğitimi savundu. Eğitim-Sen ve kamu emekçileri sendikası KESK ülkemizin çimentosudur, harcıdır, mozaiğidir. Bunu laf olsun diye söylemiyorum bazıları gibi. Eğitim-Sen ve KESK; Türk`üyle, Kürt`üyle, Çerkez`iyle, Laz`ıyla, Alevi`siyle, Sunni`siyle, Ermeni`siyle, Yahudi`siyle tüm renkleri ve kültürleri içinde barındıran rengarenk bir örgüttür" ifadelerine yer verdi.
 
"Eğitim-Sen parçalanırsa özgürlükler azalır"
Hacımusalar Eğitim-Sen`e dair sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Zarlalı hileli atanların, geminin su aldığı halde aldığını söylemeyenlere ve kaptanın yalan söylediğini açıkça söyleyen bir örgüttür. Bu nedenle Eğitim-Sen ve KESK sürekli baskılara maruz kalmıştır. Eğitim-Sen ve KESK küçülürse ve parçalanırsa işte burada bizde büyük bir sorumluluk düşer. Eğitim-Sen parçalanırsa veya küçülürse, özgürlükler azalır, demokrasi zayıflar, bir arada yaşama kültürümüz yok olur. Bir arada yaşama kültürümüzü hayata geçirilmesinde eğitim ve bilim emekçilerinin ve öğretmenlerin çok büyük bir katkısı vardır."
 
"İş barışımızı bozmak istiyorlar"
Hacımusalar konuşmasında Öğretmenlik Meslek Kanunu`na değinerek, "Ancak öğretmenler ve öğretmenlik meslek kanunu ile sınavla ve parayla bizi yarıştırmak istiyorlar. İş barışımızı bozmak istiyorlar. Ücretli öğretmen, aday öğretmen, normal öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen diyerek bizi ayrıştırıyorlar. Bizler bunlara izin vermeyeceğiz. Bu nedenle önümüzdeki 15 Ekim`de emeğimize, onurumuza, çalışma barışına sahip çıkmak için; Öğretmenlik Meslek Kanunu iptali için Ankara`da olacağız ve miting yapacağız. Bunun için desteğinizi bekliyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü öğretmen, umuttur. Öğretmen gelecektir. Öğretmenler düşlerimizin taşıyıcısıdır. Öğretmen dokunduğunda, dünya çiçeklenir. Her taraf rengarenk olur. Biz öğretmenler ve eğitim çalışanları çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Konuşmamızı, Fakir Baykurt`un iki sözüyle sonlandırmak istiyorum. `Öğretmen egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakanın çocuk avutucuları değildir. Öğretmen yalvarmaz. Öğretmen boyun eğmez. Öğretmen el açmaz. Öğretmen ders verir`" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş