Habersiz seçime CHP’den tepki

İl Genel Meclisi’nde AKP grubunun önerisi sonucu yapılan encümen seçimine CHP’li İl Genel Meclis üyeleri haber verilmeden gündeme getirildiği için tepki gösterdi. Yapılan seçimler sonrasında 3 AKP’li 2 MHP’li üye encümen üyesi olarak belirlendi. Seçimlerde AKP ve MHP işbirliği dikkat çekti.

788
İl Genel Meclis üyelerinin oy kullandığı seçimde 20 oy alan Erhan Şimşek, Üsrev Damar, Hüsnü Öcal Gezen, Lütfü Duran ile Hasan Babadağlı’dan oluşan 5 kişi encümen üyeliğine seçilirken, CHP grubunun önerdiği isimler ise 11 oyda kaldı...
 
 
İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısına encümen seçimi damgasını vurdu. Yapılan yoklama sonucu başlayan il genel meclisi toplantısında yer alan gündem maddeleri görüşüldü. Nisan ayının ilk toplantısında Encümen seçiminin gündeme alınması istendi. İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında encümen seçiminin yapılması için sunulan öneriye tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk, CHP grubu olarak encümen seçimi ile ilgili haberlerinin olmadığını bu yüzden de grup olarak öneriye red kararı vereceklerini söyledi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, söz konusu encümen seçimi önerisini oylamaya sundu. CHP grubunun red oyu verdiği öneri oy çokluğu ile kabul edildi.  Gündem maddelerinin görüşülmesiyle birlikte gündeme ilave edilen encümen seçimine geçildi.
 
Toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk, encümen seçimi öncesi grup olarak isimleri belirlemek için 5 dakika ara istedi. 5 dakika aranın ardından İl Genel Meclis toplantısı kaldığı yerden devam etti. CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk, CHP grubu adına encümen seçimi için 5 isim belirledi. CHP grubu encümen seçimi için Şerafettin Alkan, Hakkı Öztürk, Ünsal Öntürk, Halil Duymaz ve Hilmi Baydar’ı belirlerken, AKP grubu ise Erhan Şimşek, Üsrev Damar ve Hüsnü Öcal Gezen’i önerdi. MHP grubu da seçimler için Lütfü Duran ile Hasan Babadağlı’yı önerdi. İsimlerin belirlenmesiyle birlikte İl Genel Meclis üyeleri, gerçekleştirilen encümen seçimi için oy kullandı.
 
Seçim sonucunda 20 oy alan Erhan Şimşek, Üsrev Damar, Hüsnü Öcal Gezen, Lütfü Duran ile Hasan Babadağlı’dan oluşan 5 kişi encümen üyeliğine seçilirken, CHP grubunun önerdiği isimler ise 11 oyda kaldı. Böylece AKP ve MHP ittifakı ile encümen üyeleri belirlenmiş oldu.
Paylaş