Güzelyalı’da hayvanseverlerden trafik isyanı 

Güzelyalı’da hayvanseverler; yaşanan trafik yoğunluğu ve yüksek hız nedeniyle yaşlılar, çocuklar ve hayvanların tehlike altında olduğunu belirterek, Çanakkale Valiliği'ne hız kontrol sistemi kurulması talebiyle dilekçe verdi. Valilikten henüz yanıt alamayan hayvanseverler, kendi imkanlarıyla yaralanan hayvanları tedavi etmeye çalışırken, köydeki yetersiz trafik levhalarına da dikkat çekti.

793

Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Güzelyalı Köyü’nde hayvanseverler, İzmir Caddesi’ndeki trafiğin yoğun olması ve motorlu taşıtların yüksek hızda seyretmesi nedeniyle, yaşlılar ile çocukların karşıdan karşıya geçerken tehlike yaşadığını, kedi ve köpeklerin yaralanarak, hayatını kaybettiği gerekçesiyle Çanakkale Valiliğine dilekçe verdi. Çanakkale OLAY Gazetesi’nden Sevi Gözay Uğurlu’nun haberine göre; Hayvanseverler, Valilikten, özellikle yaz aylarında yaşanan trafik kaynaklı tehlikelerin ve artan kayıpların önlenmesi amacıyla İzmir Caddesi’ne hız tespiti yapacak bir EDS sisteminin kurulması ve bölgede hız sınırına uyulmasına ilişkin trafik kontrollerinin artırılması için gereğinin yapılmasını talep etti.

Konuya ilişkin imza kampanyası da başlatan hayvanseverler, Valiliğe verilen dilekçeden herhangi bir sonuç alamadıklarını kaydederek, trafik kazalarında yaralanan hayvanları kendi imkanlarıyla ameliyat ettiklerini ve fiyatların çok yüksek olduğu için başa çıkamadıklarını aktardı.

Güzelyalı’da yaşayan hayvanseverler, hız tutkunu sürücülerden isyan ettiklerini belirterek, köyün girişinden sadece 2 adet hız limit levhası olduğunu ancak dönüş yolunca hiç olmadığını da ekledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş