havadurum

Güzelyalı’da Yoga keyfi

Yoga Eğitmeni Alev Tetik tarafından Güzelyalı`da oturan kadınlara özel yapılan Yoga eğitimleri büyük bir ilgi ve heyecan ile geçiyor. Tetik`in gönüllülük esasına göre ve ücretsiz verdiği yoga dersleri, hem yoga konusunda kadınların yetkinleşmesini hem de Güzelyalı`daki kadınların birbirleri ile olan ilişkilerini de gelişmesine katkı sağlıyor.

880
Güzelyalı`da her yaz olduğu gibi bu sezon da Yoga Eğitmeni Alev Tetik tarafından, kadınlara yönelik yoga dersleri veriliyor. Tetik`in verdiği yoga derslere hergün çok sayıda kadın katılırken, kadınlar, hem bir arada zaman geçiriyor, hem de yoganın stresten uzak yaşamına adım atıyorlar. Derslerle ilgili bilgiler veren Yoga eğitmeni Alev Tetik, "Ben aslında İstanbul`da oturuyorum. Yogaşala, Acıbadem Hastanesi gibi birçok kuruluşta, yoga dersleri veriyorum. Annem ve babam Çanakkaleli olduğu için, geçen yıldan bu yana ben de Çanakkale`deyim ve iki yazdırda burada ücretsiz, tamamen gönüllü olarak yoga dersleri veriyorum. Kışın İstanbul`da yazın Çanakkale`deyim. Kadınlar hem burada yoga dersleri yapıyorlar hem de birbirleri ile olan ilişkilerini de geliştiriyorlar. Örneğin, birbirlerini tanımayan iki kişinin yoga derslerinde tanıştıklarına ve arkadaş olduklarına şahit oldum. Burada tabi sadece yoga dersleri vermiyoruz, sohbet ediyoruz, çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Güzel bir zaman geçiriyoruz kısacası" dedi.
 
 
"Yoga bir saat, ama günün geri kalanı 23 saat"
"Burada hem nefes alışverişimizi kontrol etmeyi öğreniyoruz, hem de stres atacak bir sebebimiz oluyor" diyen Tetik, "Yani burada hiçbir şey yapmasak bile, çimenlere basmak, oturmak, birlikte sohbet etmek bile stresten uzaklaşmak için kadınlara iyi geliyor. Günlük yaşamın koşuşturmacasından kurtulup bir arada vakit geçiriyoruz. Bugün buradaki ekip, sırtsırta vererek birbirlerine dayandılar ve nefes alıpvermeyi öğrendiler, birbirlerinin omurgasını esnetebilmeyi, birbirine destek olarak, yardımlaşarak birşey yapabilmeyi öğrendi. Ben onlara dersin başında `bugün dersten çıktığınız zaman, birşey aklınızda kalsın` dedim. Ne olursa. Çünkü burada yoga bir saat, günün geri kalanı 23 saat. Yoga, dersin dışında o gün öğrendiğini hayata taşımaktır aslında. Sadece nefesini uzatmak, nefes farkındalığı bile her insan için önemlidir" ifadelerini kullandı.
Paylaş