Güvencesiz çalışmaya bir can daha!

Biga’da, beton attıkları bir inşaatın çökmesi sonucu 3 işçi yaralandı. Olay yerinde kalbi duran 27 yaşındaki işçi, önce hastanede hayata döndürüldü, Çanakkale’ye sevk edildi, sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1161
Biga 2’nci Sanayi Sitesi içindeki yapımı devam eden bir işyeri inşaatının birinci katına beton atıldığı sırada, binanın çökmesi bir işçinin yaşamına mal oldu. Bina çöktüğü sırada halen binada çalışmakta olan Enver Filiz ile oğulları Eyüp ve Emrah Filiz yaralandı. Çöken binanın altından baba Enver Filiz’in kendi imkanları ile kurtulduğu ve diğer çocuklarını çıkarmaya çalıştığı ifade edilirken, Enver ve Eyüp Filiz, çevreden yetişen vatandaşların da yardımıyla yumuşak beton yığınlarının alından çıkarıldılar. Çöken binada yaralanan üç işçi Biga Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Olay yerinde kalbi durduğu tespit edilen 27 yaşındaki Emrah Filiz, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndürüldü. Durumu ağır olan Filiz, Biga’daki ilk müdahalenin ardından Çanakkale’ye sevk edilirken, vücutlarında kırıklar olan diğer iki yaralının ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Üç hastane gezdi
Biga’da 3 Nisan`da tarihinde meydana gelen iş kazasında çöken binanın altından çıkarılan Emrah Filiz, Çanakkale’de yaşamını yitirdi. Biga’da olay sırasında kalbi durduğu tespit edilen Filiz’in Biga Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından hayata döndürüldüğü, sonrasında ise Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Burada yeterli yoğun bakım ünitesi olmaması sebebiyle Kepez’de bulunun Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Emrah Filiz, kazanın ertesi günü yaşamını yitirdi.
Kaza alanında soru işaretleri!
Kazanın, kalıpları hazırlanan kolonlara beton doldurulduktan sonra kalıpların patlaması üzerine meydana geldiği öğrenildi. Çöken kolonların altında uzun süre kalan ve sanayi sitesi çalışanlarının yardımıyla enkazın altından çıkarılan Emrah Filiz, ailesini üzüntüye boğdu. Kazanın gerçekleştiği inşaatta kazanın hemen ardından gidildiğinde yeterli incelemenin yapılıp yapılmadığı tam olarak bilinmediği halde kaza alanının üzerinin iş makineleriyle kapatıldığı görüldü.
Batman’dan Çanakkale’ye umut yolculuğu!
27 yaşındaki oğulları Emrah Filiz’i iş kazası sonucu kaybeden Filiz ailesinin, yaklaşık 20 yıldır Biga`da yaşadığı, ailenin 90`lı yılların ağır yaşam koşullarından dolayı memleketlerinden göç etmek zorunda kaldığı öğrenildi. Kazadan sonra müdahalenin gecikmesi nedeniyle durumunun daha da kötüleştiği ileri sürülen ve sonraki gün Kepez Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yitiren Emrah Filiz`in cenazesi 4 Nisan günü Biga`ya bağlı Yeniceköy`de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Biga`da yaşayan Kürt aileleri ve Biga`da okuyan üniversite öğrencileri katıldı.
Paylaş