havadurum

"Gururlu hissediyor" paylaşımı yaptı

612
Uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen Gencay K. isimli erkek, bir süredir ayrı yaşadığı, kadını pompalı tüfekle katletti. Ezine`de ailesinin evinde kalan ve boşanmak üzere olan Ayşe K. isimli kadın, dün gece 21:30 sıralarında eve gelen Gencay K. tarafından öldürüldü. Olayın ardından Ezine Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan Ayşe K., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
 
Gencay k. her yerde aranıyor 
Olayın ardından kayıplara karışan ve en son Ayvacık ilçesi taraflarında görüldüğü öğrenilen Gencay K.`nin her yerde arandığı ifade edildi. 
Cinayetin ardından facebook paylaşımı yaptı 
Cinayetin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gencay K., "Ayşe K. hakkın rahmetine kavuştu. Ben namusumu temizledim, herkese duyurulur" ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabında daha önceki paylaşımlarında da Ayşe K.`yi takip ettiği, sık sık paylaşımlarda bulunarak fuhuş yaptığı iddiaları ile ölüm mesajları ve videoları yayınladığı öğrenildi. 
 
Ölüm tehditleri alıyordu 
Yaklaşık 8 ay önce, kocasından gördüğü ağır şiddetin ardından Ezine`deki ailesinin yanına sığınan Ayşe K., boşanmak ve kendini koruyabilmek için hukuki girişimlere başladı. Bu süreçte, boşanma davasının yanı sıra uzaklaştırma kararlarını da çıkaran kadın, Gencay K`nin ölüm tehditleri altında hayatını sürdürüyordu. Bu süreçte, hapis cezası da alan katil zanlısının, bir gün yatıp çıktığı öğrenildi. 
"Bu cinayeti öngörmüştük, taleplerimize rağmen tedbir alınmadı"
Ayşe K.`nin avukatı Ahmet Erzi, bu cinayeti daha önce öngördüklerini, ancak gerekli tedbirleri aldıramadıklarını söyledi. Avukat Erzi, "Şiddet gördüğü eşinden boşanmak üzere olan müvekkilim Ayşe K. eşi Gencay K. tarafından öldürüldü. 2 tane kız çocuğu annesiz bırakıldı. Defalarca kez şikayetçi olmamıza rağmen, tedbirlerin alınmasını talep etmemize rağmen yeterli tedbirler alınmadı. Öngörmüştük ve söylemiştik bir kadın cinayetinin daha yaşanmaması için tedbirlerin alınmasını tüm dava sürecinde talep etmiştik" dedi. 
 
"Hukuk sistemi bir kadını daha yalnız ve çaresiz bıraktı"
Avukat Erzi, failin kaçak olduğunu ve görenlerin polise bildirmesi gerektiğini ifade ederek, Ayşe K.`nin erkek şiddetine karşı hukuk mücadelesinde, hukukun bir kadını daha yalnız bıraktığını söyledi. "Sözde koruma tedbiri olan uzaklaştırma hiçbir işe yaramadı" diyen Erzi, "Hukuk sistemi bir kadını daha yalnız ve çaresiz bırakarak ölüme gitmesini izledi. Canımız yandı. Fail halen yakalanmadı. Bir kadın katledildi" ifadelerine yer verdi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş