Günlük, taze suyun adresi; Kızılcık Suları

Bir Çanakkale markası olan Kızılcık suları, son teknoloji dolum tesisinde hijyenik ortamda temizlenen ve dolumu yapılan damacana sularını halkın tüketimine sunuyor. Günlük dolum yapılan taze sulara ve Çanakkale markasına vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor...

2694
Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri var olan 1965` li yıllarda sakalarla halkın hizmetine sunulan Kıızlcık Kaynak Su`yu, 1975`de cam şişe olarak üretilmesinin ardından günümüzde yeni ambalajında Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine uygun olarak 19lt. damacana ile sadece iş yerleri değil evlere ve sofralara konuk oluyor. 19 Lt. polikarbonat damacanalar, üretim tesislerinde dünyanın en ileri teknolojisi ile Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine uygun olarak üretimin hiç bir kısmında el değmeden, tam otomatik makinalarda yıkanıp, doldurularak ve kapatılarak halkın tüketimine sunuluyor.
Kızılcık Kaynak suları tarihi süreci ile ilgili bilgiler veren sahibi Aziz Güçlü, “Kızılcık Kaynak Suları 1965`ten beri faaliyette olan, kaynak suyudur. 2004`ten sonra damacanaya geçmiştir. Kızılcık kaynak suları Çanakkale`nin en eski suyudur. Osmanlı`dan kalan kaynak suyudur. O dönemde de içme suyu olarak kullanılmıştır” dedi.
 
 
“Günlük, taze su üretiyoruz”
Çanakkale`de her geçen gün gelişen su piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan şirket sahibi Aziz Güçlü; “Çanakkale`de su piyasasında bize rakip olarak 24 tane çeşitli markalarda sular var. Kızılcık, Çanakkale`nin suyu olduğu için satışlarımız iyi durumda. Bir de bizim suyumuz günlük. Vatandaşlarımız bizi özellikle tercih ediyor. Biz sularımızı günlük doldurur halka günlük takdim ederiz. Biz her gün dolum yapıyoruz. Diğer firmaların böyle bir şansı olmadığı için dışarıdan geldikleri için stoklama yapıyorlar. Onlarda bizdeki bu avantaj yok. Halkımız, günlük taze suyu bizden alabiliyor. Çanakkale`nin suyu olduğu için fiyat olarak da avantajlıyız. Talep fazla, halkımız Çanakkale markasına sahip çıkıyor, çıkmaya devam etmeli”dedi.
 
“Başka türlü cam şişe piyasaya sürülemezdi”
Sularda bir dönem ortaya çıkan problemlere de değinen Aziz Güçlü; “Bizim suyumuz kaliteli, temizdir. Rahatça içilebilir. Bütün kurumlar bizden su içiyor” dedi. Güçlü şunları söyledi; “Damacana suları uzun süredir ülkemizde satılıyor. Aslında yediğimiz her şeyde plastik var. Plastik pazarı gelişmiş durumda. Bu plastikte sağlık bakanlığının izniyle damacana da kullanılmaktadır. Bir damacana 6 defa ilaçla yıkanır, hijyenik hale getirilir, doluma girer. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü her ay düzenli olarak tahlil yapar. Kontrol altında dolum yapılır. Vatandaşlar rahatlıkla il müdürlüğüne sorabilir. Bizim suyumuz kaliteli, temizdir. Rahatça içilebilir. Bütün kurumlar bizden su içiyor. Damacana pazarı büyük olduğu için cam şişe piyasaya sürülecekti. Bunun için bu gelişmeyi büyük firmaların oynadığı oyun olarak görüyorum. Başka türlü cam şişeyi piyasaya süremezlerdi. Çam şişeye talebi arttırmak istediler. Benim görüşüm damacanayı problemli gösterip cam şişeyi ön plana çıkartmak amacındalar.”
 
“Halkımız suyuna sahip çıkmalı”
Su sektörünün önümüzeki süreçte daha da gelişeceğini bildiren Güçlü; “Susuz hiç bir şey olmuyor. Halkın kullanması gereken bir şey. Her alanda gerekli oluyor. Su sektörü daha da gelişecektir. Bizim suyumuz kaliteli. Çanakkale halkının bize daha çok destek vermesini isterim” dedi.
Çanakkale ve çevresine yetecek oranda suları olduğu için yerelde kaldıkalrını ifade eden Güçlü; “Bu nedenle Türkiye geneline açılamıyoruz. Çünkü suyumuz az. Tesis kurulumunu da kendimiz yapıyoruz. Kurulum makinalarını kendimiz yapıyoruz. Sadece damacana ile Çanakkale ve çevresine dağıtım yapıyoruz. Suyumuzu içen de memnun. Bizim işletmemizde 40 kişi üzerinde çalışanımız var. İnsanlar Çanakkale ürününe sahip çıksın. Her şey Çanakkale`de. Vergimizi de burada ödüyoruz. Çanakkale halkının daha çok destek vermesini isterim” şeklinde konuştu.
 
 
“Taze suya bizden ulaşabilirler”
Çanakkale ye 15 kilometre mesafede dolum merkezi olduklarını hatırlatan Aziz Güçlü; “Kapılarımız halkımıza açık. Her zaman gelip inceleme yapabilir, gezebilirler. Nasıl dolum yapıldığını görebilirler. . Vatandaşlar dolum merkezine ellerinde kapları ile gelirlerse suyumuz üçretsiz de veririz. Ben de ailem de içiyor. İçimiz rahat. Kendime, firmama güveniyorum. Halkımız rahatlıkla içebilir. Şimdi getirdiğimiz suyu 2 saatte servis yapıyoruz. Taze suya bizden ulaşabilirler” dedi.
Paylaş