havadurum

Güngör: “Bu yıl ilk kez programımız 2 haftaya yayılacak...”

Çanakkale Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Çanakkale Deniz Zaferi etkinliklerinin bu yıl ilk kez 2 haftaya yayıldığını söyledi.

379
Güngör yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıl dönümünü, bu yıl şehitleri bir kez daha anarak kutlayacaklarını belirtti. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl ki programın 12 Mart`taki açılışla başlayacağı ve 2 haftaya yayılan bir süresi olacağını anlatan Güngör, etkinliklerin 25 Mart akşamı sona ereceğini bildirdi.
 
Güngör, dünya savaş tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Deniz Zaferi`nin anlamına ve ruhuna uygun bir şekilde kutlanması için Valilik olarak programlama çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, ``Kalan günlerde de programların eksiksiz, kusursuz sürdürülebilmesi için faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Programlarımız oldukça zengin bir içeriye sahip. Sergiler, spor karşılaşmaları, paneller, konferanslar, tiyatrolar, konserler, masterler arası futbol turnuvası gibi etkinliklerimiz olacak. Finali de 25 Mart akşamı Orhan Hakalmaz konseri ile ses, ışık ve havai fişek gösterileriyle tamamlayacağız`` diye konuştu.
 
Gelibolu Yarımadası`na önceki yıllardaki ilginin bu yıl da artarak devam edeceğini beklediklerini anlatan Güngör, şöyle konuştu: ``Ülkemizin her tarafından Çanakkale ruhu olarak adlandırdığımız milli birlik ve beraberlik anlayışımızın yansıması olarak, öğrencilerimizden, halkımızdan olsun geniş bir ziyaretçi kitlesini ilimize, tarihi yarımadamıza, savaşların geçtiği bölgelere bekliyoruz. Onlara en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Özellikle deniz zaferinin kazanıldığı gün olan 18 Mart`ta yoğun bir ziyaretçi bekliyoruz. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`ndaki şehitliklerimiz o gün halkımızın ziyaretine açık olacak. İlginin geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da artarak devam edeceğine inanıyorum.``
 
Güngör, 18 Mart törenleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kapatepe Simülasyon Merkezi`ndeki açılışın da yapılmasının planlandığını söyledi.
Paylaş