havadurum

"Güneş enerjisinden elektrik üretimi için görüşmeler sürüyor"

486
Çanakkale Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantıda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun çiftçiye bedava elektrik verilmesi konusunda meclise verilen önergenin reddedilmesi ilgili; "Geçen mecliste sadece elektrik faturasını ödeyemeyeceğimiz için reddettik" dedi. İmkan olması dahilinde önergenin reddedilmeyeceğini belirten Gökhan, güneş enerjisinden elektrik üretimi için yaklaşık bir yıldır görüşmelerin olduğun belirtti. Gökhan konuşmasında; "Geçen mecliste sadece elektrik faturasını ödeyemeyeceğimiz için reddettik. İmkânımız olsa reddetmezdik. Biz bu arada ne yapıyoruz. Aşağı yukarı bir yıldır. Işıklar Köyü ve Dörtyol Köyü muhtarları ile görüşüyoruz. Orada OSB`nin arkasında bir alan var. 15-20 dönüme yakın. Kıraç bir alan var. Oraya birlikte bir güneş enerjisi sistemi kuralım istiyoruz. Köylerin altın alanları var. Bu noktada Sayın Genel Başkanımız ne demiş diye size bunu aktarmak istedim. Köyün tarlasına istedik. Kuracağız, bölüşeceğiz, bölüğümüz elektrik yeter mi? Yetmez mi? Bilmiyoruz. Genel başkan diyor ki, "Bunu tarlalara yapacağız. Elektriği size ucuz vereceğiz` Ben de aynı şeyi diyorum. Genel Başkan demeden ben yapmaya başladım" dedi. 
"Yokluk sınırında insanlar varken bu yapmak uygun mudur?"
Ayvacık-Küçükkuyu tüneli için gerçekleştirilen `Işık Göründü` açılışına Bakan Karaismailoğlu`nun katılımını eleştiren Başkan Gökhan; "Elbette ki teşekkür ediyoruz devletimize, sonsuz teşekkür ediyoruz. O virajlar büyük bir risk içinde. Artık köprü bittikten sonra akış yol yapılamadığı için burası yoğunlaşacak. Onun için şu an yapılmış olması çok doğru oldu teşekkür ederiz, ancak niye geldiniz de bir tünel ışığı görmek için masraf ettiniz. Yokluk sınırında insanlar varken bu yapmak uygun mudur? Biraz anlayışlarımızı değiştirirsek tasarruf edersek, bu ülke çok kısa sürede aydınlığa çıkar. Bu fuzili işleri yapanları da hoş görmediğimi ifade etmek istiyorum. Tasarruf ettiğin zaman itibarlı insan olursun" dedi.
"Toplam 52 adet taksi plakası ihalesine ihtiyaç var"
 "Toplantıda 52 yeni taksi plakası için ihale yapılacağı belirtildi. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "155 adet adet taksi sayısı 2006 yılında belirlendi. 134`e düştü zamanla. Arada 12 adet plaka ihalesi yaptık. 148 taksi vardır. Yetersiz geliyor. Şoförler odası ile görüştük. Taksi ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yeni gelişen noktalarda taksi durağı ihtiyacı gördük. Yeni oluşturulacak 7 ayrı durak için 32 adet, diğer duraklar için de 20 adet toplam 52 adet taksi plakası ihalesine ihtiyaç vardır" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş