Gülpınar belediyesi çalışıyor, Gülpınar gelişiyor

Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, tarımdan, tarihi değerlere, eğitimden turizme kadar yapılan çalışmaları ve yapılması gerekenleri özetledi. Başkan Şahin; “Burası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı Su Ürünleri Fakültesi’nin uygulama ve eğitim merkezi olabilir. Bu konuda çalışmalar yapılabilir” dedi.

646
2009 yılında görev başına gelen Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, belediye çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Şahin, göreve geldiklerinden bu yana ilk olarak borç dengesine oturttuklarını ifade ederek, daha sonra Gülpınar’ın ekonomik ve sosyal alandaki gelişimine yöneldiklerini söyledi. Eğitim, turizm ve tarımın Gülpınar için önemli olduğunu belirten Şahin, “Gülpınar Lisesi kapanmıştı. Kapanma kararını iptal ettirerek yeniden açılmasını sağladık. Çevre köylerin çocuklarını ücretsiz taşırdık. 250 kapasiteli İlköğretim Bölge Okulu 200 öğrenci ile eğitime devam ediyor” dedi. Kadınlar için halk eğitim kursu açıldığını da söyleyen Başkan Şahin, Dikiş, nakış, desenler, kırkyama çeyiz kursları açıldı. Üretilen ürünlerin satışı için stantlar kuruldu” dedi. Bölgenin denizi ve deniz çeşitliliğinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Burası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı Su Ürünleri Fakültesi’nin uygulama ve eğitim merkezi olabilir. Bu konuda çalışmalar yapılabilir” dedi.
 
 
Tarım ve balıkçılıkta
Başkan Şahin, tarihsel alanda ve balıkçılık konusunda yapılan çalışmaları da şöyle özetledi; “Kösedere domatesi Tuzla Ovası’nda 2008 yılına kadar yer altı suları ile sulanarak üretildi. Ancak suların tuzlanması sebebiyle domates eski randımanına veremeyerek bozulmaya başladı. Ayvacık Çaltı Barajı’nın Paşaköy hattından 22 milyon lira ihale bedeli ile su getirme çalışması ihale edildi. Tuzla Paşaköy ovaları tarımsal amaçlı kapalı sistem çalışmaları devam ediyor. Bir ay içinde tarlalara su verilerek domates başta olmak üzere tarımsal ürünlerin kalitesi artacak. Seracık ve eko-tarım gelişecek” dedi. Başkan Şahin, Balıkçı Barınağı’nın mendireğinin olmamasının bir eksiklik olduğunu ancak belediye çalışmaları ile mendireğin yapıldığını da ifade etti.
 
Antik geçmişe değer veriliyor
Başkan Şahin, “Taşbaskı yapan bir fabrikayı restore ederek eski kimliğine kavuşturacağız. Orayı gezilebilir hale getirerek turizme kazandıracağız. Ayrıca Apollon Sminteheios Tapınağı’nın sütunlarından iki tanesi ayakta İçdaş’ın desteği ile diğer sütunların da yapımı sağlanıyor” dedi.
Paylaş