havadurum

Gülhan; “Çevre raporlarımız ÇED toplantılarında kaynak oluşturdu”

Çanakkale’de görev yapan hekimler Tıp Balosu’nda bir araya geldi. Tıp Balosu’nda konuşan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Nihat Gülhan, Kazdağları ve Atikhisar Barajı çevresinde yaşanan çevre felaketi ile ilgili bir rapor hazırladıklarını söyledi. Hazırladıkları raporların ÇED toplantılarına kaynak oluşturduğunu belirten Gülhan; “Gelecek yıllarda Çanakkale’nin ve Türkiye’nin karşılaşabileceği en büyük çevre felaketine de hekim duyarlılığı ile yaklaştık” dedi.

405
Akol Otel’de düzenlenen Tıp Balosu’nda açılış konuşmasını yapan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Nihat Gülhan, Kazdağları ve Atikhisar Barajı çevresinde yaşanan çevre felaketi ile ilgili bir rapor hazırladıklarını söyledi. Hazırladıkları raporların ÇED toplantılarına kaynak oluşturduğunu belirten Gülhan; “Tabip Odası olarak geçtiğimiz dönemde sadece kendi sorunlarımızla ilgilenmedik. Halkın ve çevre sağlığını ilgilendiren konularda da komisyonlarımızı çalıştırdık. Van depreminde Tabip Odası oradaydı. Gelecek yıllarda Çanakkale’nin ve Türkiye’nin karşılaşabileceği en büyük çevre felaketine de hekim duyarlılığı ile yaklaştık. Kazdağları ve Atikhisar Barajı çevresindeki altın madeni aramasında toplum ve çevre sağlığının sorunlarını dile getiren raporlar hazırladık. Bu raporlarımız ÇED toplantılarında kaynak oluşturdu” dedi.
 
Hekimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Gülhan; “Sağlık hakkını ve hekimlerin sorunlarını dile getirdik. Bir gecede geçirilen kanun hükmündeki kararnameyi hep birlikte tartıştık ve reddettik. Yakın zamanda yaptığımız eylemlerle sağlıkta dönüşümü halka anlatmaya çalıştık. Hekim mesleği bir sanattır. Hekimlerde bu mesleğin icracısı sanatçılardır. Oysa sağlıkta dönüşüm hekimliğin ruhunu alıp götürmektedir” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale’de görev yapan hekimlere plaketlerinin verildiği baloda, ayrıca Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon olan Özel Anadolu Hastanesi futbol takımına kupası takdim edildi. Dereceye giren diğer futbol takımlarına da kupalarının verildiği baloda, turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Özel Anadolu Hastanesi’nin kupasını Dr. Celal Karakaş, takımda yer alan arkadaşlarıyla birlikte aldı. Sanatçı Alpay’ın da sahne aldığı gecede hekimler, düzenlenen baloda gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş