havadurum

Gül, Çanakkaleli hayırseverleri onurlandırdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, düzenlenen yemekte hayırseverleri onurlandırdı.

634
 
 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Kolin Hotel`de, Çanakkale Valiliği`nce verilen akşam yemeğine katıldı. Yemekte, şehit ve gazi aileleri, hayırseverler ve iş adamları da yer aldı. Gül çifti, salona girişte masalarına gittikleri şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilendi. Yemek öncesinde Çanakkaleli hayırseverler için plaket töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlere plaketlerini verdikten sonra yaptığı konuşmada Türkiye`nin her tarafından güzellikler bulunduğunu, bunları her gittikleri yerde gördüklerini söyledi.
 
“Gayet dinamik bir demokrasimiz var”
Gül, başka ülkelerde çok büyük ekonomik sıkıntılar, çok büyük kargaşalar çekilirken, hatta Türkiye`nin güneyindeki komşularında çok büyük istikrarsızlıklar, iç mücadeleler görülürken, Türkiye`nin gayet istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğine dikkat çekerek, ``Avrupa ülkelerinin büyük ekonomik bunalımlarının yanında Türkiye ekonomik büyümesine devam ediyor. Gayet dinamik bir demokrasimiz var. Her şey gayet açık seçik, insanlar tarafından tartışılıyor ve konuşulabiliyor. Bütün bunlar aslında Türkiye`nin güzellikleri ve Türkiye`nin gücünü gösteriyor. İnsanlar düşündüklerini gizli konuşsalar, insanlar düşündüklerini paylaşamasalar bu hiç iyi olmaz. Ama bugün herkes paylaşıyor, herkes konuşuyor. Kimini beğeniyoruz, kimini beğenmiyoruz. Günü geldiğinde de tabii ki hepimiz buna göre hareket ediyoruz`` şeklinde konuştu.
 
``Ülkemizin, memleketimizin kıymetini bilmemiz gerekir`` diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: ``Bu ülke doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar hepsi hepimizindir. Çanakkalelinin ne kadar Van`da oturma hakkı varsa, Van`da doğanın da Çanakkale`de oturma hakkı var. Dolayısıyla bu ülkenin her tarafından hepimizin hakkı vardır. Bu ülkenin vatandaşları olarak hepimiz birbirimize eşitiz. Noksanlıklarımız olabilir, eksikliklerimiz olabilir, şikayetlerimiz olabilir. Bunların hepsi de normaldir. Ama bunların hepsini biz el birliği içinde çalışarak gerçekleştireceğiz ki gelecek nesillere çok daha güzel bir ülke bırakalım. Bu ülkenin geçmişi ne kadar zenginse, geleceğinin de o kadar parlak ve zengin olacağına gerçekten samimi olarak inanıyorum.``
 
Gül, ``Noksanlıklarımızı, eksiklerimizi hem ülke olarak, hem şehirler olarak, hem kazalarımız olarak tüm bunları gidermek için el birliği içinde çalışalım. Bu şehirde böyle bir uyumu ve heyecanı gördüm. Bugün Çanakkale`nin sokaklarında vatandaşlarımızın gösterdiği sevgi ve muhabbetten ben, eşim, tüm arkadaşlarım büyük bir mutluluk ve heyecan duyduk`` diye konuştu.
 
“Çanakkale`nin kıymetini çok iyi bilin”
Çanakkale Valiliği`nce verilen akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, ``Çanakkale`` deyince akla ``şehit`` kelimesinin geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Çanakkale`nin başka özelliklerinin de bulunduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: ``Biraz önce gördüğünüz gibi çok değerli sanayicilere, iş adamlarına, müteşebbislerimize -ki onların bir kısmını, onlara verdiğim plaketlerle hayırseverlik özelliğini hatırlıyoruz- kendi kazançlarının bir kısmını gönüllü olarak halk için, bu topraklar için, kazandıkları bölge için ayıran insanlar. Onların hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden çok değerli kişiler. İnanıyorum ki onların sayıları her zaman giderek daha da artacak. Çanakkale deyince tabii ki Türkiye`nin büyük firmaları hemen akla geliyor. Tarım akla geliyor, turizm akla geliyor. Eski tarihlerden kalan Truva`nın bugünlerde daha çok fark edildiğini, Çanakkale olarak öne çıkıldığını hep beraber görüyoruz. Birçok vasıfları var Çanakkale`nin. Bugünkü ziyaretlerimde hep şunu söyledim, buralar o kadar çok zengin, bu kadar çok cazip yerler ki gerçekten insanın içinden buralara koşarak gelip yerleşmesi geliyor. Dolayısıyla burada yaşayan sizler Çanakkale`nin kıymetini çok iyi bilin..``
 
Gül, konuşması öncesinde Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı Genel Sekreteri Köksal Ustabaş, hayırseverler İbrahim Bodur, Bülend Engin, Fernur Sözen, Fikret Öztürk, Hüseyin Özcan, İsmail Veral adına Barbaros Ceylan, İsmail Bayraktar, Tevfik Başarı ile Salman Tahsildaroğlu`na plaketlerini verdi. Yemeğe, Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile şehit ve gazi yakınları, engelliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Paylaş