havadurum

GSB Yurt Yönetim Personeli Alımı Başladı! Başvuru Şartları, Tarihleri ve Süreci

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), yurtlarında istihdam etmek üzere 1453 yurt yönetim personeli alımı yapacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. İşte GSB yurt yönetim personeli alımı başvuru şartları, tarihleri ve süreci.

1522

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), yurtlarında istihdam etmek üzere 1453 yurt yönetim personeli alımı yapacağını duyurdu. GSB yurt yönetim personeli alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı1. GSB yurt yönetim personeli alımı başvuru şartları, tarihleri ve süreci merak ediliyor. Peki, GSB yurt yönetim personeli alımı başvurusu nasıl yapılır? GSB yurt yönetim personeli alımı kadro ve branş dağılımı nasıl? İşte, konuya ilişkin detaylar.

GSB Yurt Yönetim Personeli Alımı Başvuru Şartları Neler?

GSB yurt yönetim personeli alımı başvuru şartları şöyle:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak,
2021 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,
Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

GSB Yurt Yönetim Personeli Alımı Başvuru Tarihleri ve Süreci Nasıl?

GSB yurt yönetim personeli alımı başvuruları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Başvurular 11 - 15 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, başvurularını yaparken tercih ettikleri il/ilçe/yurt bilgilerini belirtecekler. Adaylar, sadece bir il/ilçe/yurt için başvuru yapabilecekler. Birden fazla başvuru yapılması halinde ilk başvuru dikkate alınacak.

Başvuruların tamamlanmasının ardından adayların sınav tarihleri ve sınav yerleri ilan edilecek. Adaylar, sınava girecekleri il/ilçe/yurt bilgilerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sınava girmeye hak kazanan adaylar, sınava girecekleri yerde kendilerine verilen sınav giriş belgesini ibraz edecekler. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, sınava girecekleri yerdeki ilan panosunda da duyurulacak.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar, sözlü sınava tabi tutulacaklar. Sözlü sınavda adayların; genel kültür, genel yetenek, mesleki bilgi ve becerileri ile yabancı dil bilgileri değerlendirilecek. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekecek. Sözlü sınav sonuçları, sınava giren adayların KPSS puanları ile birlikte değerlendirilerek başarı sıralaması yapılacak. Başarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday asıl olarak, aynı sayıda aday da yedek olarak belirlenecek. Sözlü sınava katılan adayların sonuçları, e-Devlet üzerinden ve gsb.gov.tr sayfasından ilan edilecek.

GSB Yurt Yönetim Personeli Alımı Kadro ve Branş Dağılımı Nasıl?

GSB yurt yönetim personeli alımı kadro ve branş dağılımı şöyle:

Psikolog: 100
Sosyal Çalışmacı: 100
Büro Personeli: 300
Kütüphaneci: 50
Korumu ve Güvenlik Görevlisi: 300
Bakım-Onarım Personeli: 300
Temizlik Personeli: 303

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş